Porsche Elektrikli Bir SUV Üretecek

0

Otomotiv sektörü hız kesmeden elektriklenmeye devam ediyor. Alman otomotiv üreticisi Porsche’de önümüzdeki yıl yeni elektrikli Taycan modeli ile birlikte elektrikli döneme geçiş sağlayacak. Tabii ki de bu otomotiv sektörü için de Porsche için de sadece bir başlangıç. Alman üretici yetkililerinden yapılan açıklama da markanın 2025 yılına kadar satışlarının %50’sinden fazlasının elektrikli modellerden gelmesi yönünde. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki süreçte markadan oldukça fazla elektrikli araç haberi alacağız.

Alman markanın elektrikli modelleri hakkında bir çok söylenti dolanırken yabancı bir otomotiv dergisi Porsche’nin Başkan Yardımcısı Lutz Meschke’ye konu hakkında soru sorma imkanı buldu. Lutz Meschke yaptığı açıklama da; ”Elektrikli bir SUV aracın 2022 yılına kadar gelmesini bekleyebilirsiniz.” dedi. Yeni model hakkında detaylı bir bilgi paylaşmaya Lutz Meschke, aracın muhtemel bir SUV olacağının da altını çizdi.

Elektrikli bir büyük SUV denilince markanın Cayenne modeli ilk olarak akla geliyor fakat, bu model zaten kısa bir süre önce yeniden ele alınmıştı. Markanın Macan modeli hakkında da otomotiv dünyasın da oldukça söylenti dolanıyor. Fakat herhangi bir kesin bir bilgi şu an için yok. İddalara göre elektrikli modelin Macan olacağı kaçınılmaz ve bir kaç yıl içerisinde tekrar tasarlanacağı yönünde. Fakat Meschke yaptığı açıklamalar ile bu iddaları da malesef çürütmüş durumda.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası