Akbank EFT ve Havale Nasıl Yapılır? İptali, Ücreti ve Saatleri

0

Akbank EFT ve havale işlemleri kullanıcıların en çok yaptıkları bankacılık işlemleri arasında yer alır. Bu iki işlem genellikle birbirine karıştırılır. Tanım olarak bakıldığında havale bankanın kendi hesapları arasında yapılan para transferidir. EFT yani elektronik fon transferi ise Akbank hesabından başka bir banka hesabına gönderilen para olarak ifade edilir.

Havale ve EFT işlemleri için şubeye gitmeye gerek yoktur. Bu işlemler istenilen para birimi cinsinden yapılabilir. Eğer gönderim yapılacak olan kişinin bir banka hesabı yoksa bu durumda banka şubesine yönelik de para gönderilebilir. Bu paraların alımında nüfus cüzdanı ibraz edilmesi gerekecektir.

Akbank EFT ve Havale Nasıl Yapılır?

Akbank havale ve EFT işlemleri için bankanın telefon şubesi, internet bankacılığı, Akbank Direkt mobil uygulaması, ATM’leri ve şubeleri kullanılabilir. Aynı zamanda Cebe Havale işlemi ile belirlenen cep telefonu numarasına TC kimlik numarası üzerinden para gönderilebilir.

İnternet bankacılığı ile transfer yapabilmek için TC kimlik numarası ya da müşteri numarası ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapılır. İsteyen kullanıcılar kredi kartı numarası ile de sisteme girebilir. Daha sonra para transferi kısmından işlem gerçekleştirilir.

Mobil şube yani Akbank Direkt ile transfer yapabilmek için ilk olarak uygulama ücretsiz olarak App Stora ya da Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilir. İnternet şubede olduğu gibi mobil uygulamaya da aynı şekilde giriş yapılır. Açılan ana ekranda para gönder sekmesine tıklanır havale için başka kişiye, EFT için ise başka banka hesabına seçeneği seçilir. Havalede şube ve hesap numarası bilgileri, EFT’de ise IBAN numarası kullanılır. Açılan sayfadaki yönlendirmeler takip edilerek işlem tamamlanır.

Akbank EFT ve Havale Nasıl İptal Edilir?

Akbank hesabından yapılan EFT ve havale işlemi iptali için 444 25 25 numaralı müşteri hizmetleri aranmalıdır. Bu işlemin gerçekleşebilmesi için gönderilen paranın havuzda olması gerekir. Müşteri hizmetleri aracılığıyla iptal yaparken müşteri temsilcisi işlemi doğrulamak adına birkaç güvenlik sorusu sormaktadır. İptalin yapılabilmesi için bu sorulara doğru yanıt verilmelidir. Buna alternatif olarak mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden de iptal işlemi yapılabilir. Ancak havuzda para koşulu bu iptal seçeneği için de geçerlidir.

Akbank EFT ve Havale Ne Zaman Hesaba Geçer?

Akbank hesabından yapılan havalenin hesaba geçmesi genellikle birkaç saniye içerisinde olmaktadır. Havale işlemi Akbank hesapları arasında yapıldığından işlemin bekleme süresi yok denecek kadar azdır. Elektronik fon transferi işlemlerinde ise transfer başka banka hesabına yönelik olduğundan EFT işlemlerinde bekleme süresi 10 ya da 15 dakikaya kadar çıkabilir. Bu süre bankanın yoğunluk durumuna göre değişecektir. EFT’nin hesaba geçmesi ile ilgili bir sorun yaşandığında hemen müşteri hizmetleri aranarak bilgi alınabilir. Bu durum havale işlemleri için de geçerlidir.

Akbank EFT ve Havale Ücretleri Ne Kadar?

Akbank havale işlemleri için kullanıcılardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. EFT işlemleri ise ücretli olup uygulanacak tutar gönderim kanalına göre farklılık gösterir. Son yapılan güncellemelere göre Akbank Mobil, asistan ve internet şubesinden yapılan 1000 TL ve altı transferler için 1,14 TL EFT ücreti kesilir. Bu tutar 1001 TL ile 50.000 TL arasında 2,29 TL, 50.001 TL ve daha üzeri tutarlarda ise 28,65 TL olmaktadır.

Akbank EFT ve Havale Hangi Saatler Arasında Yapılır?

Akbank havale saatleri için herhangi bir sınırlama olmayıp mobil uygulama, internet şubesi gibi kanallardan yirmi dört saat boyunca istenilen zamanda havale yapılabilir. EFT işlemleri ise şubelerden 16.30’a kadar, internet kanallarından ise 17.15’e kadar yapılabilir. Bu saatlerin dışında yapılan EFT işlemleri bir sonraki iş gününde karşı hesaba geçecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası