BMW i8 Roadster Limelight Edition Tam Bir Çevre Dostu

0

Alman otomotiv üreticisi BMW’nin en son ürettiği süper otomobil BMW i8 Roadster Limelight Edition pek çok özelliği ile dikkat çekiyor. Öncelikle BMW arabanın tasarımı konusunda çok iddialı ve bir İtalyan tekstil firması ile işbirliği yapmış. İ8 Roadster modelinin her bir ayrıntısı BMW severler tarafından beğeniliyor.

Bu modelin oyukları, kıvrımları ve genel olarak havası bambaşka. Ama BMW bununla yetinmedi ve modeli çok daha şık bir hale getirmek için Alacantra ile işe girişti. Bu durumda ortaya son derece şık bir tasarıma ve göz alıcı bir auraya sahip olan bir araba ortaya çıktı. Şimdi hep beraber BMW i8 Roadster Limelight Edition modelinin detaylarına bakalım.

Özel Tasarım

Öncelikle arabanın ismi misket limonundan geliyor. Lime kelimesi limon yeşili anlamına geliyor. Arabada iki renk tonu hakim. Biri misket limonu diğeri de siyah. Bu iki rengin uyumu ile ortaya muhteşem bir sanat eseri çıkmış.

Alacantra markası ise kendisini daha çok arabanın iç döşemelerinde, koltuk ve direksiyonunda gösteriyor. Arabanın iç tasarımında kullanılan kaplamalar, dikişler ve renkler de göz alıcı görünüyor.

Çevre Dostu Bir Model

Limon yeşilinin seçilmesi başka bir açıdan da anlamlı. BMW her geçen çevreye karşı duyarlılığını daha da öne çıkarıyor. Bu konuda Alacantra markasının çevresi yaklaşımı dolayısıyla onunla da iş birliği yapmış. 2009 senesinden beri tamamen karbonsuz sertifikası almış olan BMW bu arabanın döşemeleri üretilirken karbondioksit salınımının sıfır olduğunu da belirtiyor. Bilindiği gibi karbon ve karbondioksit salınımı doğaya en çok zarar veren şeylerden birisi.

Bunlardan kesinlikle kaçınılarak üretilen bu model görür görmez dikkat çekiyor. Arabanın hem içi hem de dışında kullanılan renkler sadece yeşil ve siyah. Hem yeşil rengi kullanarak doğanın önemine vurgu yapan hem de usta işi bir tasarım olan bu model BMW kullanmaktan vazgeçmeyenlerin gözdesi olacak. Özellikle içine girildiğinde döşeme ve kaplamaların dokusu, rengi ve dikiş renkleri görenleri etkiliyor. Bir araba ve tekstil firmasının özel bir amaç için bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu şaheser tek kelimeyle mükemmel.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası