Subaru En Güçlü WRX STI Modelini Tanıttı

0

Japon otomotiv devi Subaru bugünler de kendi bünyesinde bulunan performans departmanının 30. yılını kutluyor. Subaru Tecnica International isimli performans ekibi kutlamalar için de özel bir versiyon tanıttı. Bugüne kadar ki en güçlü Subaru WRX STI modeli olarak da tarihe geçen otomobil, 30. yıla özel olarak sadece 30 adet üretilecek. Fakat fabrika çıkışlı en güçlü WRX STI modeli olacak olan otomobillerin hepsi Güney Afrika’ya özel olacak. Bunun nedenini ise WRX STI modelinin geliştirilmesin de en büyük payın Japon devinin Güney Afrika depertmanının olmasıymış. Tam adı Subaru WRX STI Diamond Edition olan otomobilin biraz detaylarına göz gezdirelim.

Subaru En Güçlü WRX STI Modelini Tanıttı

Araca baktığımız zaman bizi yeni bir ECU yazılımı ve yeni bir de performans egzozları karşılıyor. Bu yenilikler sayesin de otomobil 354 beygirlik bir güç üretimine sahip olmuş. Performans olarak gelişim gösteren otomobil 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise normal versiyona oranla 1 saniye kısalarak 5 saniyeye indirilse de aracın maksimum hız değeri 255 km/s olarak aynı kalmış. Ayrıca motor iyileştirilmelerinin yanı sıra araçta 20 mm’lik spacer’lara yer verilerek Subaru WRX STI modeli daha iyi bir görünüme kavuşturulmuş. Özel gövde kitinin yanı sıra, sarı renkli detaylar ile donatılan otomobilin dış kısmında ise özel versiyon olduğunu belirten yazılara da bulunuyor. Ayrıca iç kısımda ise 30 adet üretilecek olan otomobilin kaçıncısı olduğunu belirten bir plakette yer alacak. Özel üretim 30 adetlik Subaru WRX STI modeli ise Güney Afrika’da 56.000 Dolara satışa çıkacak.

Subaru En Güçlü WRX STI Modelini Tanıttı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası