Yeni Subaru WRX STI 2.4 Motor ve 400 Bg Güç İle Gelecek

0

Japonya araba firması tarafından üretilen Subaru araçların yeni modeli hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre yeni Subaru WRX STI 2.4 litre turbo motora sahip olacak. Bu motorun 2021 yılında piyasaya sürülmesi planlanan yeni araçlarda olacağı düşünülüyor.

Motorun Gücünün 400 Bg’de Olması Bekleniyor

Yeni motor haberlerinin gündeme gelmesi üzerine yeni motorun gücünün ne olacağı da merak ediliyor. Firmanın yeni model araçlardan önce de Legacy, Ascent ve Outback gibi araçlarda 2.4 litrelik turbo motoru kullandığı biliniyor. Ancak bu araçlarda kullanılan motorların gücünün 260 beygir gücünde olduğu biliniyor.

Ancak yeni çıkacak araçlarda bu gücün 400 beygir gücüne ulaşması bekleniyor. Bu beklentilere göre 400 beygir gücündeki motorun 490 Nm döndürme kuvvetinde olması bekleniyor. Motorun bu özelliklere sahip olabilmesi içinde motorun walf sisteminin ve silindir gömleğinin geliştirilmesi bekleniyor.

Böylece motorun gücünün artacağı düşünülüyor. Ayrıca 2021 yılında çıkması beklenen yeni modelin şanzımanın 4 çeker sisteme sahip olması beklentiler arasında bulunuyor. Bunun dışında üretici firmanın mühendislerinin yeni motoru geliştirirken Mercedes firmasının kullanmakta olduğu 2.0 turbo gücüne sahip olan motor ünitesinden etkilendikleri düşünülüyor. Çünkü bu araçların motorlar 421 beygir gücünde bulunuyor.

Yeni Araç İçin Tasarım Beklentileri

Subaru yeni model aracın motor özellikleri yanı sıra tasarımı hakkında da beklentiler bulunuyor. Bu beklentilere göre firmanın 2021 yılında çıkaracağı aracın tasarımında 2017 yılında tanıttıkları araçtan izler bulunacak.

Firmanın 2017 yılında sergilediği Subaru viziv performance modelindeki aracın sahip olduğu tasarım özelliklerinin biraz daha geliştirilerek yeni araca uygulanması bekleniyor. Bu geliştirme çalışmalarının yapılmasıyla da Wrx Stı aracın 2021 yılında Toyota ile Subaru ortaklığı sonucunda ortaya çıkması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası