Subaru Elektrikli Crossover Konsepti Tanıtıldı

0

Gittikçe daha popüler hale gelen elektrikli araç piyasasına giriş yapan Subaru elektrikli aracı için bir konsept tanıtım yaptı. Japon otomobil üreticisi Subaru’nun daha önce gündeme gelen 2021 yılında çıkaracağı araç, konsepti tanıtılan bu otomobil olabilir. Bu alanda Tesla gibi tamamen elektrikli araç üretimi yapan şirketler yanında, çok sayıda dev otomobil üreticisi de elektrikli araçlarını bir duyurmaya başladı. Bu kapsamda ülkemizin ilk yerli otomobili için de elektrikli motor kullanılmasına karar verildi.

Otomobil üretimi yapan Japon Subaru, basına tanıttığı yeni elektrikli konsept otomobil için düzenlenen toplantıda gelecek için planlarını da açıkladı. Bu kapsamda Subaru 2030 senesine kadar ürettiği araç ve otomobillerin yüzde 40’lık bölümünü elektrikli duruma getirecek. Ayrıca Subaru 2030’lu yılların ortasında ise yalnızca elektrikli araç üretim ve satışı yapan bir şirket haline gelecek.

Elektrikli Crossover Tasarımı

Tesla Cybertruck’ı andıran bir tasarımı bulunan aracın ön kısmında ızgara bulunmuyor. Bu yeni konsept elektrikli araç şirketin tasarım çizimlerine uygun şekilde kendini gösteriyor. Aracın tasarımında yer bulan eğimli şekilde gelen ön camlar dikkat çekiyor.

Subaru Elektrikli Crossover Konsepti Tanıtıldı

2021 yılında elektrikli bir otomobil üreteceği haberleri daha önce duyulan Subaru, tanıttığı bu konsept araç ile 2021 yılında üreteceği aracın ipuçlarını veriyor olabileceği gibi geçen yıl şirketin Toyota ile iş birliği yapmak suretiyle çıkarmayı planladığı araca da işaret ediyor olabilir. Elektrikli araç alanında uzmanlığı bulunan Toyota ile sürüş kalitesi ile dikkat çeken Subaru’nun ortaklığı son derece mükemmel bir araçla karşılaşmamıza neden olabilir.

Subaru’nun çizdiği plan kapsamında 2035 yılına dek yalnızca elektrikli otomobil üretimi yapma amacına uygun olarak elektrikli araç piyasasında hızlı bir şekilde yol aldığı yapılan bu çalışmalar ile görülüyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası