Subaru Yakıt Tüketimi Verilerini Manipüle Etmiş

0

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Japon otomotiv devi Subaru kendi içerisinde bir soruşturma başlatmıştı. Şirket Onho & Tsunematsu isimli Japon hukuk bürosu ile ortaklaşa yürüttüğü soruşturma detaylarını bugün açıkladı. Skandal gelişme şirket çalışanlarının ”yakıt değerleriyle ve emisyon verileri ile oynanmış olabilir” söylentileri ile ortaya çıktı. Ve marka acilen kendi içerisinde inceleme başlatmıştı. Japon devi soruşturmanın sonuçlandığını ve 903 araçta yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinin oynandığını doğruladı. Bu 903 araç Subaru’nun Yajima Tesisi’nde üretilmiş.

Soruşturmanın kapsamı 5 yıllık bir süreci yani Aralık 2012 ve Kasım 2017 aralığını kapsıyor. 2012 yılının kasım ayı verileri bulunamadığı için inceleme aralık ayı baz alınarak başlamış. Ayrıca şirket çalışanlarından yapılan açıklama da 2002 yılı içinde de yakıt ve emisyon değerleriyle oynandığı iddası ise henüz test edilmemiş. Subaru yönetimi yaşanılan bu durumu, üst birimden gelen emirler doğrultusunda denetçilerin yakıt ve emisyon verileriyle oynamış olabileceği yönünde değerlendiriyor. Yani eğer üretim bandından inen aracın testlerde kalite standartlarına uymaması halinde denetçilerin araçlara geçer not alması için ölçümleri manipüle ediyor.

Subaru Güven Tazeleme Peşinde

Subaru’dan yapılan açıklamaya göre ilginç bir detay daha ortaya çıkmış oldu. Yapılan manipülasyonlar sadece standartları yakalamak için de değil, grup ve bölüm birim yöneticilerinin dikkatlerini çekmemek adına da bazı araçlarda kötü gösterildiğini belirtiliyor. Yani bazı modeller de ise gerçek veriler gizlenerek çıkan sonuçlar daha kötü gösterilmiş. 903 aracı kapsayan bu skandal sonrası Subaru ihmal zincirinden dolayı çok pişman olduğunu açıkladı. Otomotiv devi bu gibi olayların tekrarlanmaması için de gerekli tüm adımların atıldığını kesin bir dille belirtiyor. Şirket yöneticileri ve çalışanları ise manipülasyonlardan kaynaklanan güveni tekrardan kazanabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını da açıkladılar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası