Salgın Boyunca Araç Lastiklerini Kontrol Etmeyi Unutmayın

0

Corona virüs salgını önleme çalışmaları kapsamında yaşanan sokağa çıkma yasakları ve sosyal alanların kısıtlanması nedeniyle artık evlerimizde daha fazla zaman geçiyoruz. Bu dönemde dışarı ile daha az temasımız olduğu için araç kullanımında da ciddi düşüşler söz konusu. Peki otomobillerimizdeki en önemli parçalardan biri olan, yolla tek temasımız olan lastiklerimizin bakımlarını bu dönem de ne kadar yapıyoruz?

Yavaş yavaş normalleşme aşamalarına geçerken yol güvenliği konusunda oldukça önemli olan lastiklerimiz için Goodyear’ında bazı tavsiyeleri var. Lastik basıncı konusunda uyarılarda bulunan lastik devi, özellikle bu günlerde lastiklerin daha sık kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Lastik basın kontrolünün ise lastik soğukken ve üretici tarafından belirtilen değerler aralığında olması gerekiyor.

Lastiklerinizin tavsiye edilen en düşük ve en yüksek PSI değerlerine ise lastiğiniz üzerinden bakabilirsiniz. Tavsiye edilenden düşük ya da yüksek değerlerde kullanılan lastikler ise daha erken aşınma göreceğinden yollarda güvenliğinizi riske sokabilir. Eğer lastiğinizin PSI değeri belirtilenin altında kullanılıyorsa bu lastik omuzlarında aşınmalara neden olacaktır. Uzun süre kullanılmayan otomobil lastiklerinin PSI değerlerin de kayıp yaşanabileceği için trafiğe çıkmadan önce lastik kontrolü yapmanız önem arz ediyor.

Eğer aracınız uzun süreli duymalara mağruz kalıyorsa ayda en az 1 kere çalıştırılıp hareket ettirilmesi de gerekiliyor. Çünkü lastiklerin belirli bir alanının sürekli aracınızın yüküne maruz kalması lastik üzerinde şekil bozukluğuna neden olabilir. Bu durum tekrardan aracın kullanılmasında balans ayarı gerektirebilir.

Doğru lastik seçimi ve mevsimine uygun lastik kullanımı da yol güvenliği konusunda oldukça önemli etkenlerden. Eğer mevcut lastikleriniz hala kış lastiği ise 7 derecenin üzerindeki hava koşullarında yaz lastiğine geçmeniz gerekiyor. Ayrıca farklı lastik ve farklı desenlerde lastik tercih edilmesi de kullanılmaması gerekiyor. Otomobiller de yasal diş zorunluluğu ise minimum 1.6 mm. Yasal sınırın altında bulunan lastiklerinde en kısa zamanda değiştirilmesi büyük önem arz ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası