Toyota RAV4 Modeli Satış Rakamları ile Rekor Kırdı

0

Japon otomotiv devi Toyota’nın sevilen modellerinden bir tanesi olan kompakt SUV model Toyota RAV4 büyük bir satış başarısı yakaladı. Toyota’nın uluslararası tüm piyasa da boy gösterdiği ve sevilen modeli dünya genelin de 10 milyon satış rakamına ulaştı. Bugün itibariyle en çok sevilen ve en çok satılan SUV model olmaya başaran araç, geçtiğimiz yıl da tüm piyasa da en çok tercih edilen araç olmayı başarmıştı.

En Çok Kuzey Amerika’da Satıldı

2020 yılı itibariyle beşinci jenarasyonunu gördüğümüz SUV model, yine dünya geneline baktığımız zaman tüm binek araçlar içerisinde de dördüncü sırada yerini aldı. SUV modellerin en çok tercih edilen pazarının ABD olduğunu biliyoruz.

Toyota’nın göz bebeği olan ve büyük başarı gösteren Toyota RAV4 de 2019 yılında en çok ABD pazarın da rağbet gördü. Rakamlara göre Kuzey Amerika bölgesin de RAV4 modeli toplam da 535 bin adetlik satış rakamına ulaştı. Bu rakamları 133 binlik satış rakamı ile Avrupa takip ederken, otomotiv sektörünün en değerli pazarlarından biri olan Çin’de de SUV model 127 bin adetlik satış başarına sahip oldu.

Toyota RAV4 Geçtiğimiz Yıl 947.919 Adet Sattı

Avrupa pazarı geneline baktığımız zaman 2 milyonluk bir satış başarısı grafiğine sahip olan RAV4, 2019 yılı sonunda da beşinci jenerasyonu ile birlikte pazara giriş yaptı. Yıl sonu piyasaya giriş yapmasına rağmen araç kısa bir süre içerisin de 130 bin adet satarak bir rekora imza attı.

Uluslararası piyasaya baktığımız zaman 2019 yılında SUV modellerin %0.1 bir artışla yerinde sabit durduğunu görmüştük. Fakat bu durgunluğun Toyota cephesine yansımadığını da açıkça söyleyebiliriz. SUV segmentinin sabit kaldığı bu dönemde bile RAV4 modeli %13.9’luk bir artış yaşadı. Bu artışta geçtiğimiz yıl aracın satış rakamlarının 947.919 adete kadar çıkmasına neden oldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası