Michelin Türkiye ağır vasıta pazarında vites yükseltti

Türkiye ağır vasıta pazarında Michelin, özellikle hayata geçirdiği Michelin Filo Çözümleri ile sunduğu 360 derecelik lastik yönetimiyle dikkat çekiyor

0

Michelin İtalya ve Almanya ile birlikte Avrupa’daki pazar büyüklüğü ve potansiyeli açısından ilk 3’te yer alan Türkiye ağır vasıta pazarı, pandemi döneminde Avrupa ve Türkiye arasında artan dış ticaret ivmesiyle birlikte güçlenmeye devam ediyor. Buna paralel olarak gelişen uluslararası taşımacılık ise beraberinde birçok sektörü hareketlendiriyor.

Avrupa’nın en dinamik pazarlarından biri olan Türkiye, devam eden inşaat ve kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra stratejik konumunun olumlu etkisiyle ağır vasıta pazarında her geçen gün daha da güçleniyor. Özellikle jeopolitik konumu itibariyle uluslararası taşımacılıkta son derece stratejik bir konuma sahip olan Türkiye, İstanbul 3. Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan birçok projeyle de ağır vasıta sektörünün gelişimi açısından dikkat çekmeye devam ediyor.

2022’de payını iki katına çıkarma hedefi

Buna paralel olarak ağır vasıta lastik pazarı da pandemiye rağmen lastik pazarı içindeki güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Ağır vasıta lastik pazarı 2021 yılında 2 milyon adetlik satış rakamına ulaşırken pazarın 2022 yılında da yüzde 3 civarında büyümesi bekleniyor.  Pazarda yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda ağır vasıta segmentinde yeniden yapılanmaya giden Michelin Türkiye, vites yükselterek önümüzdeki dönemde ağır vasıta lastik segmentinde pazar payını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Michelin gerçekleştirdiği yeniden yapılanmaya paralel olarak, ülkemizin ağır vasıta pazarındaki yüksek potansiyeli daha güçlü bir şekilde değerlendirmek üzere, Ağır Vasıta Satış Direktörlüğü pozisyonuyla birlikte yeni ve odaklanmış bir satış organizasyonu kurarak ilk adımı atmış durumda.  Ağır Vasıta Satış Direktörü Erol Şimşir’in liderliğindeki ekip; yeni ürün ve markalarının yanı sıra özellikle sunduğu yenilikçi çözümler ve satış kanallarıyla dikkat çekiyor.

Ağır vasıta lastik kategorisinde Michelin Grubu’nun stratejik baktığı ilk 3 pazardan biri olan Türkiye’de bu alandaki pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerine değinen Ağır Vasıta Satış Direktörü Erol Şimşir, uluslararası taşımacılıktaki hareketlilik, lojistik sektöründeki güçlü büyüme ve inşaat sektöründeki gelişmelere paralel olarak pazarın daha da güçlenmesini beklediklerini ifade etti.

360 derecelik lastik hizmeti ile dünyaya örnek oldu

Avrupa’da 2021 yılında ağır vasıta orijinal ekipman pazarında yüzde 25, değişim pazarında ise yüzde 12’lik bir artışla Michelin’in pandemi koşullarına rağmen oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkat çeken Erol Şimşir, ‘Bu başarının arkasında ise Michelin’in tüm dünyaya örnek olan; araç filo lastik yönetimi, verimliliği, güvenliği ve bakımı konusunda verdiği 360 derecelik hizmet yer alıyor. Avrupa’da 80 yıldır yaklaşık 20 ülkede devam eden Effitire hizmetlerini, lojistik sektörünün hızla büyüyen şirketlerine de taşıyan Michelin, bu benzersiz hizmeti sayesinde lojistik sektörünün ve ağır vasıta filolarının en çok tercih ettiği markalardan biri haline gelmiş durumda’ dedi.

Sektöre ilham veren iş modelini Michelin Filo Çözümleri ile Türkiye’ye taşıdı

Dünyada başarıyla uyguladığı bu modeli Türkiye’ye de taşıyan Michelin, oldukça başarılı işlere imza atmaya devam Michelin Filo Çözümleri ile lojistik sektörü ve ağır vasıta kullanıcılarının yol arkadaşı durumunda. Portföyüne Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarını dahil etmeyi sürdüren Michelin, sunduğu yol yardımı, lastik bakımı ile denetimi hizmetleri ve enerji verimliliğinde 2030 yılına kadar yüzde 10 oranında bir tasarruf  sunmak için yol haritası şimdiden belirlenen lastikleriyle güvenli ulaşım sağlayarak filoların işlerini kolaylaştırırken aynı zamanda kaynaklarını optimize ederek operasyonel maliyetleri de düşürmelerine yardımcı oluyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası