Hibrit Araç Satışında Büyük Artış Yaşandı

0

Ulaşımın her alanda elektriklenmesi hedefleyen ve bu doğrultuda çalışmalar yürüten Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu, 2018 Ocak ve Mart döneminde Türkiye’de gerçekleşen Hibrit Araç satış verilerini açıkladı. Sadece 3 aylık veriler baz alındığında, Türkiye’de geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla hibrit araç satışında %121.5’lik bir artış göstermiş durumda. 2017 yılının ilk üç ayında sadece 563 adet hibrit satışı gerçekleşmişti. Bu sayı 2018’in ilk çeyreğinde ise büyük bir ivme kazanarak 1.247 adet hibrit araç satışına ulaştı.

Ayrıca elektrikli araçlara olan ilginin artması ve yeni şarj istasyonlarının ortaya çıkması ile beraber tamamen elektrikli modellere de ilgi oluşmaya başladı. 2018 yılı içerisinde de tamamen elektrikli modeller de ise toplamda 48 adet otomobil satışı gerçekleşti. Ülkemizde hibrit modeller de en çok ilgiyi ise artık yollarda çok sık görmeye başladığımız Toyota C-HR modeli oldu. Toyota C-HR geçtiğimiz yılda hibrit kategorisinde en çok tercih edilen model olmayı başarmıştı. Geçen yıl Türkiye pazarına adım atan Kia Niro’nun hibrit modeli ise ilk çeyrekte toplamda 85 adet satış adedine ulaşmayı başardı. Yine Toyota’nın Auris hibrit modeli de 79 adetlik satış adediyle en çok satılan hibrit modelleri arasında 3. sırada yer almayı başardı.

ÖTV Düzenlemesi Hibrit Araç Satışını Destekledi

TEHAD Kurucusu Berkan Bayram’da Hibrit Araç satışlarına ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Ülkemizdeki sürücülerin gün geçtikçe hibrit modellere olan ilgilerinin arttığını belirten Bayram, geçtiğimiz günlerde yapılan hibrit araçlardaki ÖTV düzenlemesinin sürücülere cazip bir durum sunduğunu ifade etti. Yeni yeni hareketlenmeye başlayan hibrit ve elektrikli otomobil pazarı kurulacak olan istasyonlar ve teşfikler ile birlikte ileriki süreçler de daha da ilgi göreceğe benziyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası