Türkiye’de Elektrikli Otomobillere Talep Artıyor

4

Otomotiv dünyasının son yıllardaki gözdesi olan elektrikli ve hibrit modellere olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Öyle ki corona virüs salgının da bile otomotiv sektörü ilk çeyrekte kayıplar verirken elektrikli modeller pazar payını arttırmıştı. Dün yaptığımız bir haber de Avrupa pazarında elektrikli modellerin pazar payını ilk çeyrekte %3’den, %7.5’e kadar çıkarttığını belirtmiştik. (Detay.) Fakat ülkemize gelince diğer pazarlarda olduğu kadar hızlı bir dönüşüm göremiyoruz. Yine de yavaş da olsa elektrikli ve hibrit modeller Türkiye’de de her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.

Ülkemizdeki elektrikli ve hibrit model satışları ile ilgili Otomotiv Distribütörleri Derneği ilk çeyrek verilerini paylaştı. Paylaşılan verilere göre Ocak ve Nisan ayları arasında 115 adet tamamen elektrikli model, 3 bin 832 adette hibrit destekli otomobil satışı gerçekleşmiş. Yaşanan daralmaya rağmen ülkemizdeki hibrit model satışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %37.2’lik bir artış kaydetmiş durumda. Tamamen elektrikli modeller de ise geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla %79.7’lik bir artış görünüyor. Her ne kadar adetsel bazda satış rakamları iştah kabartmasa da genel tablo oldukça umut vadediyor.

Aslında ülkemizde elektrikli modellere olan bakış açısı son 3 yılda büyük bir değişim kaydetmiş durumda. Geçtiğimiz yıl 16 farklı ülkede yapılan bir araştırma da Türk halkının son 3 yılda elektrikli modellere olan ilgisinin %75 oranında pozitif gelişim gösterdiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Türkiye elektrikli modellere en olumlu şekilde yaklaşan da üç ülkeden biri de olmuştu. Ülkemizdeki elektrikli otomobil atağının aslında TOGG ile katlanacağı düşüncesindeyiz. Yerli otomobilin gelmesi şarj istasyonlarının artmasına, elektrikli modellerin servis ağının genişlemesine neden olacağından geçişi büyük oranda hızlandırabilir.

Bunları da beğenebilirsin
4 Yorumlar
  1. Samet diyor

    Yazı açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş elektrikli arabalar zamanla daha çok artacaktır bencede

  2. Bülent eren diyor

    Elektrikli arabalar ilerde artık kesin bir şekilde yaygınlaşacak en azından havayı doğayı kirletemeyeceğiz inşallah en kısa sürede elektrikli arabalara geçiş sağlarız

  3. Berat diyor

    elektirikli arabaların yayılması dünya için daha iyi olucaktır. Benzin yerine tercihim elektrikli

  4. İlbey Güngör diyor

    Öncelikle yazı için teşekkürler çok güzel yazılmış. Umarım Ülkemiz de elektrikli arabalar daha çok artar ve seri üretime geçebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası