Tesla Model 3 İki Ülkede En Çok Satan Otomobil Oldu

0

Kullanımı her geçen gün daha da artan elektrikli otomobillerin içinde Tesla Model 3 başarısı ile dikkat çekiyor. Elon Musk’ın şirketi olan Tesla elektrikli otomobil noktasında yaptığı önemli yatırım ile sektöründe öncüsü durumunda. Satış rakamlarında da yüzü gülen Tesla, popüler elektrikli aracı Model 3 ile Norveç ve Hollanda’da çok popüler olan otomobilleri geçerek en çok satış yapan otomobil olmayı başardı.

Yeni Trend

Otomotiv sektöründe trendin daha çok elektrikli otomobillere doğru kayması sonucu önemli otomobil üreticileri de bu alanda yatırıma başladı ancak Tesla gibi bazı şirketlerin bu alanda yatırımlarına daha önce başlaması gibi önemli avantajları bulunuyor. Bu avantajı satış rakam ve listelerine de yansıtan Tesla’nın popüler araçlarından olan Model 3, Avrupa kıtasında iki ülkede en çok satış rakamına ulaşan otomobil olma başarısını gösterdi.

Elektrikli Tesla Model 3, satış rakamlarına göre Hollanda’da rakiplerine önemli bir fark attı. 29.922 adet satış sayısına ulaşan Model 3’ün en yakın rakibi Volkswagen Polo ise 12.920 adette kaldı.

Tesla Model 3 ayrıca 2019 yılı rakamlarına göre Norveç’te de en çok satan otomobil olurken, bu ülkede ki satış rakamı ise 15.683’e ulaştı. Model 3’ü takip eden otomobiller ise, çoğunluğu E-Golf olmak üzere Volkswagen Golf, Nissan LEAF ve Audi e-tron oldu. Bu araçlar ve rakamlara göre elektrikli otomobile geçiş, bu ülkede hız kazanmış durumda.

Daha da Hız Kazanacak

Elektrikli otomobillerin, gittikçe popülerleşmesi, bundan sonraki süreç açısından da yol gösterici nitelikte. Ülkemizde üretilecek yerli otomobil TOGG’un da elektrikli olması göz önüne alındığında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektrikli araçlara geçişin hızlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası