Aston Martin İlk Tasarım Stüdyosunu Açtı

0

Birleşik Krallık merkezli spor otomobil üreticisi Aston Martin, ilk defa kendi ülkesi sınırları dışında bir tasarım stüdyosu açtı. Stüdyo otomotiv pazarında ciddi bir pazar haline bürünmüş olan Çin’de açıldı. Stüdyo için ise Çin’in Shanghai şehri seçildi. Tongji Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmalar üreteceğini öğrendiğimiz tasarım stüdyosunun ismi de ”Aston Martin Lagonda Creative Lab, NICE 2035” şeklinde ilginç ve uzun bir isim oldu. Aston Martin, Çin’de açtığı tasarım stüdyosu sayesinde de Çin otomotiv pazarı hakkındaki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı da bulacak.

Şirket çalışanlarından Marek Reichman ise yaptığı açıklamada; ”Çin otomotiv pazarı, sektör için ve markamız için de oldukça önemli bir pazar. Tongji Üniversitesi’nde bulunan yetenekli öğrencileri ile çalışmak ve Endüstri liderleri ile iş yapmak Çin otomotiv trendlerini daha da iyi tanımamıza olanak sağlayacak. Bu da bize Çin pazarına sunacağımız otomobiller için daha iyi bilgiler verecek.” ifadelerine yer verdi. İlgiliz devinin bir çok yetkilisi de şimdiden Tongji Üniversitesi’nde 100 öğrenciye otomotiv sektörü tasarımları hakkında fikir alışverişi yapıldığı bir dersi de çoktan vermiş.

Varekai Modeline İlham Verecek

Marek Reichman yaptığı açıklamalar da aslında Çin’deki stüdyonun daha çok Aston Martin modellerinin iç mekanlarında uygulanacak değişikliklere yönelik çalışmalar yürüteceğini söylüyor. Hatta markanın ilk SUV modeli olacak olan Varekai modelinin de Çin’de gerçekleştirilecek olan bu çalışmalardan etkilenebileceğini de belirtiyor. Bu modelin de tamamen elektrikli bir versiyon ile gelip, daha lüks araç segmentinde bulunan Lagonda markası altın da satılması hakkında da söylentiler hala gündemde.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası