Ford’dan Titreşimli Bileklikli Önlem

0

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen otomotiv sektöründe bir çok otomotiv devi fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. Otomotiv devleri bir bir tesislerini tekrardan faaliyete geçirmenin yollarını ararken, ABD’li üretici Ford’dan sosyal mesafeye dikkat etmek için yaratıcı bir önlem geldi.

Ford virüs salgının da üretime ara vermiş olsa da sınırlı personel ile sağlık sektörüne solunum cihazı üretimine başladı. Ford bu tesiste bulunan personellere ise sosyal mesafeyi korumaları adına titreşimli özelliğe sahip bileklik taktı. Ford sosyal mesafe bilekliklerinin ABD’nin Michigan eyaletinde bulunan tesisteki, aynı hat üzerinde çalışan personellere takıldığı bilgisini verdi.

Otomotiv devinin çalışanlarına taktığı bu bileklik sayesinde, herhangi bir nedenle yan yana gelen personelleri bileklikler titreşime geçerek uyaracak. Ford sözcüsü Kelli Felker ise yaptığı açıklamada henüz deneme aşamasında olan bileklerin sadece gönüllü çalışan personellere takıldığını belirtti.

Önümüzdeki süreçte eğer üretim normal seyrine dönerse Ford’un geliştirmiş olduğu akıllı bileklikler tüm personellere dağıtılarak sosyal mesafeyi korumaya çalışacak. Önümüzdeki Mayıs ayı itibariyle üretime tekrardan başlamayı hedefleyen otomotiv devi, ileri ki haftalarda da tesis girişlerine termal kamera sistemi kuracağının bilgisini verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası