Aston Martin Rapide E Üretimi Başlamadan Bitti

0

Birçok araç üreticisinin hedefi, yakın zamanda tüm otomobillerini elektrik enerjisi ile çalıştırmak ve buna göre üretim gerçekleştirmektir. Sıfır emisyon özelliği taşıyan elektrikli araçlar, çok yakında fosil yakıtla çalışan araçların yerini alacaklar. Birçok bilim insanı ve gelecek ile ilgili fikir taşıyan bireyin beklediği şey, gelecek 10-15 yıl gibi yakın bir zamanda, elektrik enerjisi ile çalışan araçların piyasa hâkimiyeti kurması. İşte, Aston Martin’de bunu düşünmüş olacak ki, firma 2019 sonunda üretimine başlamayı planladığı Rapide E için oldukça yoğun mesai gösterdi. Ancak, Aston Martin’den şok bir haber geldi. Elektrikli Aston Martin iptal edildi.

Söylentiler Ayyuka Çıktı

İngitlere’nin en köklü otomobil üreticilerinden Aston Martin, 2019’un sonunda Rapide E adlı elektrikli Aston Martin aracı üretmeyi planlıyordu. Ancak, birçok kaynaktan gelen ve üreticiye yakın kişiler tarafından sızdırılan bilgilere göre, ünlü otomobil üreticisi Rapide E üretimini iptal etti. Bu iddia otomotiv sektöründe bomba etkisi yarattı.

İngiliz Devi Rapide E’yi Neden İptal Etmiş Olabilir?

İngiltere’nin otomotiv ile ilgili konuları baz alan magazin dergisi AutoCar, geçtiğimiz Cuma günü bir yazı kaleme aldı. Yazıda ünlü spor ve lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in ilk tamamen elektrikli aracı Rapide E’nin iptal edildiği ve firmanın bu aracın fişini çektiği yer aldı.

Uzun süredir bu araç için pek çok reklam harcaması yapan ve piyasaya çıkışı merakla beklenen araç, bir anda ne oldu da iptal edildi? Elektrikli Aston Martin Rapide E, 2019 yılında piyasaya çıkacak ve üzerine 2015 yılından beri çalışılan bir araçtı. Son günlerde İngiltere’de bu konu ile alakalı birçok komplo teorisi ortaya atılıyor. 4 yılı aşkın süredir beklenen, 0-100 Km arasına 4 saniyenin altında çıkması beklenen ve 250 km maksimum hıza erişebilecek olan araç, 610 beygir gücünde olacaktı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası