Polestar 2 Güvenlik Konusunda Yeni Tedbirler Aldı

0

ABD’li elektrikli otomotiv devi olan Tesla’nın en büyük rakiplerinden biri olarak görülen Polestar, yeni otomobili Polestar 2 hakkında biraz daha detay paylaştı. Daha önceden performansı ile karşımıza çıkan otomobil güvenlik konusunda da oldukça iddaalı olduğunu gösterdi. Polestar 2 yeni batarya koruma sistemiyle bu kez boy gösterdi.

Batarya koruma sistemi CMA platformuna yerleştirilen bir alüminyum kasadan oluşuyor. Bataryaların bu kasaya yerleştirilmesi ile otomobil gövdesini daha güçlü bir hale getirmiş olacak. Oldukça güçlü bir yapıya sahip olan alüminyum kasa, herhangi bir kaza anında bataryanın en az tahribatı almasını sağlayacak.

Aynı güvenlik sistemi aslında Polestar 2 modelinin kabin bölgesinde de yer alıyor. SPOC adın verilen bu sistem, kabin bölgesinde yer alan iki alüminyum bloklardan oluşuyor. Severe Partial Offset Crash isimli bu blok korumaları herhangi bir kaza anında kabine veya batarya kısmına teker veya diğer cisimlerin girmesini engelliyor.

Tamamen elektrikli bir otomobil olması nedeniyle haliyle kaputun altında bir motor yer almıyor. Bunun dezavantajı ise herhangi bir kaza anında darbeyi kesecek bir blok olmaması. Bunu ortadan kaldırmak adına marka, otomobilin temeline ön enerji sönümleyiciler koyarak güvenliği üst seviyeye çıkartmayı başarmışlar.

Elektrikli otomobil tamamen yeni nesil güvenlik teknolojileri ile donatılmış durumda. Standart olarak ön koltuklarda bulunan hava yastıkları ise markanın iddaalı olduğu alanlardan. Polestar yeni teknolojiye sahip bu hava yastıklarının iç organları daha iyi koruduğunu özellikle belirtiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası