Polestar 2 Kendi Segmentinin En Güçlüsü Olmayı Başardı

0

Elektrikli araç piyasasının önemli aktörlerinden biri olan Polestar 2 ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu aracın çekme kapasitesinin yaklaşık 1,5 tona ulaştığı bildirilirken, bu özelliği otomobile de kendi segmenti içinde en güçlüsü olma ünvanınıda vermiş oldu. Polestar 2’ye ait bu çekiş gücüne bakıldığında rakipleri ile arasında çok ciddi bir fark olduğunu görüyoruz.

Araçların arkasında bulunan çeki demiri ile araçların arkasına eklenen karavan, römorkor gibi parçaların çekilmesi ve bu şekilde yolculuk amaçlanır. Elektrikli otomobil piyasasında yer alan şirketler de müşterilerine karavan ya da yük aracı ekleyebilecekleri otomobiller sunmak istiyor. Bunun neticesi araçların çekiş güç ve kapasiteleri de önem kazanıyor.

600 Kg Fark

Elektrikli otomobiller içinde iddialı bir konumda bulunan Polestar 2, çekiş kapasitesi ile rakipsiz bir durumda olduğunu ortaya koydu. Polestar 2’nin çekiş kapasitesi yaklaşık olarak 1,5 ton ve bu rakamla kendi segmentinde Polestar 2 tartışmasız lider. Bu alanda önemli bir yeri olan Tesla Model 3 ise Polestar 2’den 590 kilogram daha az çekiş kapasitesine sahip.

Tesla modellerinde olduğu gibi Polestar 2’de de fabrika çıkışında çeki demiri bulunan modeller yer alıyor ancak bu özelliğe sahip araçlar yedi bin lira gibi bir miktar daha pahalı. Tesla modelleri içinde aynı şekilde çeki demiri olan araçlar daha pahalı satılıyor.Polestar 2 Kendi Segmentinin En Güçlüsü Olmayı Başardı

Elektrikli Performans Aracı

Polestar CEO’su olan Thomas Ingenlath ise, Polestar 2’nin bir elektrikli performans aracı niteliğinde olduğunu ve bu şekilde aktif yaşamı desteklediğini belirtirken, bu aracın sahibinin ihtiyaçları ile uyum sağlayabilecek oldukça esnek bir otomobil olduğunun altını çizdi.

Otomobil kullanıcılarının bu esnekliğe önem verdiklerini ve bu noktanın elektrikli araç almayı düşünenler için önemli bir husus olduğunu da sözlerine ekledi.Ayrıca Polestar 2, otomobili ile birlikte tatile çıkmayı sevenler için de son derece ideal bir elektrikli araç. Bu otomobilin yaklaşık olarak 440 litreye ulaşan geniş bir bagaj hacmi, kullanıcılarını bekliyor. Talep halinde aracın üst kısmında yer alan ek bagaj imkanı da fabrika çıkışlı olarak sunuluyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası