Kredi Kartı Borcu Zaman Aşımı Süresi

0

Türkiye’de milyonlarca insan kredi kartı müşterisi konumunda. Bunca insanın hayatında bir şekilde yer alan kredi kartları, zaman zaman borç ödenememesi sebebi ile büyük sorunlar da yaşatabiliyor. Peki, tüm sorunları geride bırakabilmenize olanak tanıyacak olan kredi kartı borcu zaman aşımı süresi nedir?

Kredi Kartı Borcu Ne Zaman Sorun Olur?

Zaman aşımı, kanunen bir suç veya bir hukuksal problemin geride kalabilmesi ve hakkında yasal işlem yapılamaması adına, yapılsa dahi bu sürenin sonunda çözüme kavuşturulamayacağına kanaat getirmesidir. Peki, kredi kartı borcu ne zaman sorun olur?

Zaman aşımı gelişsin ve borçtan kurtulayım düşüncesi ile bu içeriği okuyorsanız, böylesine ödenemeyecek bir kart borcu için kartınızın bloke edilmiş ve banka tarafından kullanıma kapatılmış olması gereklidir. Kredi kartı borcu, 90 günlük süre boyunca ödeme yapamayan bireyler için sorun teşkil etmektedir. Kısacası, 3 ay boyunca kart borcunu ödeyemiyor, bankanın da yapılandırma çağrısına rağmen borcu kapatamıyorsanız, işte bu durumda zaman aşımı sizi ilgilendirebilen bir mesele. Elbette, belirli şartları taşıması halinde.

Kredi Kartı Borcunda Zaman Aşımı Süresi

Kredi kartı borcunda zaman aşımı süresi, kart borcunun oluşması ve ödenememesi ile birlikte, karta bloke uygulanması veya kartın unutulması ile başlar. Elbette ki bankaların kart borcunu unutması çok ama çok zor bir ihtimal. Ancak, söz konusu da olabiliyor. Bu tip bir durum ile karşılaşıldığında ya da kartınız bloke edilmesine rağmen, hakkında hukuki bir takip ve işlem başlatılmadı ise kart borcuna dair zaman aşımı süresi 10 yıl olarak biliniyor. Bu süreçte borcunuz bir varlık şirketine devredilir ise TMSF kapsamında bulunan varlık şirketleri, borcu 20 yıl süre ile atlamalı. Zira varlık şirketlerinde zaman aşımı süresi tam 20 yıl. Son olarak, borcunuz ister varlık şirketi, isterse de bankada bulunuyor olsun, zaman aşımına engel olan durumlar da vardır. Unutulan ve 10 yılını dolduracağınız bir borç için banka avukatı, 20 yılını dolduracağını düşündüğünüz bir kredi kartı borcu için ise varlık fonu avukatı süre dolmadan işlem yapar ise bu halde durum tamamen değişiyor. Çünkü zaman aşımı süresinin başlamasına ramak kala dahi olsa böyle bir aksiyon, zaman aşımını sıfırlıyor ve süre baştan başlıyor. Bu sebeple de borçlarınızı vadesinde ve vaktinde ödemek, ileri tarihlerde bu gibi sorunlarla karşılaşmamanız adına büyük önem taşıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası