Lüks Crossover 2020 Toyota Venza Tanıtıldı

2

Japon otomotiv üreticisi Toyota’nın sevilen crossover modeli Venza’nın yeni jenerasyonu nihayet tanıtıldı. Özellikle ABD pazarında oldukça sevilen model, yeni jenerasyonu ile birlikte hibrit motora ve 4 teker sistemine kavuşmuş durumda. 2020 Toyota Venza modeli kaputunun altında 2.5 litrelik hacime sahip 4 silindirli bir motor bulunduruyor. Benzinli bu motor hibrit motorun yanı sıra 3 adette farklı elektrikli motor ile desteklenmiş. Toplamda 222 beygirlik bir güce sahip olan araç, elde ettiği bu gücü CVT şanzımanı ile tekerlere iletiyor.

2020 Toyota Venza

Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Venza gücünü arka aksa destek veren 2 adet elektrikli motordan alıyor. Yakıt tüketim değerleri 100 kilometre de 6 litre olarak açıklanan araç, markanın yeni modellerde kullandığı TNGA-K platformundan asfalta iniyor. Venza bu platformu markanın Camry, Avalon, RAV4, Highlander ve Sienna ile paylaşıyor. TNGA-K platformunun araca sağladığı avantajlar ise daha hafif ve sağlam bir yapı. Ayrıca aracın sürüş ve güvenlik donanımları da eski platforma oranla daha da geliştirilmiş durumda.

2020 Toyota Venza

2020 Toyota Venza Tasarım

Venza’nın özellikle ABD pazarında popüler olduğunu söylemiştik yalnız, araç Harrier ismiyle de bir çok pazarda başarı göstermiş durumda. Lüks modele ilk baktığımız zaman yüksek ön tamponu, ince farları ve krom detayları ile oldukça göz dolduruyor. Yine ön tarafa uyumlu olarak tasarlanan arka ince stop tasarımı, geniş tutulan arka çamurluklar gibi diğer detaylardan aracın güçlü duruşunu desteklemiş durumda. Ayrıca krom yapıdaki çift çıkışlı egzozlar da güçlü tasarımı öne çıkartmış durumda.

2020 Toyota Venza

Venza’nın iç tasarımına geçtiğimiz zaman da eski versiyona oranla bir dizi değişiklik bizi karşılıyor. Konsol bölgesinde yer alan 8 inç’lik boyutunun da ki bilgi eğlence ekranı, opsiyonel olarak 12.3 inç’e kadar yükseltilebiliniyor. Aracın gösterge panelinin yerinde ise 4.2 ve 7 inç boyutunda iki adet dijital gösterge ekranı yer alıyor. Araçta yine opsiyonel olarak tercih edilebilinen JBL marka ses sistemi bulunuyor. Bu ses sistemi 9 hoparlöre sahip ve toplamda 1.200W gücünde. Lüks Venza modelinin iç tasarımına baktığımız zaman da premium malzemelere sahip olduğunu görebiliyoruz. Venza’nın bagaj kısmına baktığımız zaman da oldukça yüksek bir hacime sahip 1028 litrelik bir alan görüyoruz.

2020 Toyota Venza

2020 Toyota Venza Özellikleri

Japon devinin üst segment modellerinde olduğu gibi Venza’da Toyota Safety Sense 2.0 donanım paketiyle birlikte satışa sunuluyor. Bu pakette öne çıkan özellikler ise şu şekilde;

  • Ön Çarpışma Uyarısı ve Engelleme
  • Yaya ve Bisiklet Algılama
  • Hız Sabitleyici
  • Şerit Takip Sistemi
  • Şeritte Kalma Asistanı
  • Otomatik Yanan Uzun Farlar

Araçta ayrıca opsiyonel olarak bir de panoramik cam tavan yer alıyor. Bu cam tavan elektrokrom bir camdan üretilmiş. Yani sürücüsü istediği zaman bu panoramik cam tavanı istediği zaman karartabiliyor.

2020 Toyota Venza

Araçta dikkat çekici bir başka sistem ise S-Flow klima sistemi. Bu klime sistemi genelde premium modeller de görmeye alışkın olduğumuz bir sistem. Bu klima sistemi havayı sadece dolu koltuklara yönlendirerek, boş koltuklara gereksiz hava akışını keserek verimliliğe katkıda bulunuyor. Ülkemiz topraklarına ne yazık ki adım atmayan 2020 Toyota Venza fiyatları ise ABD pazarında 45 bin dolar civarında seyrediyor.

2020 Toyota Venza

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Melek diyor

    Herşey düşünülmüş çok kaliteli bir hizmet sunmuşlar araba harika bayıldım

  2. Ferhat diyor

    Gerçekten mükemmel bir araba ortaya koymuşlar çok beğendim araba muhteşem

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası