Yeni Station Wagon, Mercedes CLA Shooting Brake Tanıtıldı

0

Ülkemizde Mercedes CLA Shooting Brake gibi ve hafif ticari araçlara olan ilgi oldukça yüksek. Bunun en büyük sebebi genel olarak halkın araçlarını gerek eşya taşımacılığı gerekse insan taşımada sıkça kullanılması. Bütün coğrafyalarda bir çok insan kalabalık olarak seyahat etmek, etkinlik yapmak gibi hususlar konusunda oldukça hassastır.

Ancak Türkiye’de station wagon araçların satışı ise oldukça az sayıdadır. Bir çok kişi station wagon kasaya sahip araçlar yerine Fiat Fiorino,  Citroen Nemo, Peugeot Bipper, Ford Tourneo Custom, Ford Transit Connect  ve Fiat Doblo gibi  araçları tercih etmektedir. Bunun en büyük sebebi olarak hem uygun fiyatlı olmaları hem de geniş iç hacim ve geniş bagaj hacmine sahip olmalarını gösterebiliriz.

Hafif ticari araçlar geniş hacim ve uygun fiyat gibi avantajlar sunarken öte yandan düşük konfor ve düşük donanım ile kullanıcılara istedikleri gündelik konforu sunamamaktadır. Bu gibi donelerden yola çıkan Mercedes-Benz yep yeni bir model ile geniş araç severlerin hizmetine hazırlanıyor.

Mercedes CLA Shooting Brake

Mercedes CLA Shooting Brake Detay

Geçtiğimiz yıl objektiflere görüntüleri yansıyan Mercedes – Benz CLA Shooting Brake modeli hem geniş araç hem de Premium hissini bir arada yaşatıyor. Mercedes ‘in en çok satılan modellerinden birisi olan CLA karakteristiklerini taşıyan otomobilin iç mekan ve dış tasarımları tamamen yenilendi. Tasarımsal olarak gündelik hayatta rahatlıkla kullanılabilecek ve oldukça gösterişli bu araca Shooting Brake ismi verildi.

Otomobilde Mercedesin üst sınıf modellerinden birisi olan CLS ile alt yapısını aldığı CLA modelin esintilerini oldukça sık olarak görüyoruz. Ayrıca led far ve stop tasarımları sivri hatları ve agresif görünümü ile beraber otomobil adeta bir station wagon araçtan çıkartılıp kompakt spor bir araç haline getirilmiş. Sunulan geniş depolama hacmi de en büyük avantajlarından birisi olmuş. Henüz teste açılmayan aracın yeni yılın başlarında test sürüşleri için basın mensupları ve kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Mercedes CLA Shooting Brake ‘in 2020 yılının ilk çeyreğinde piyasada satışına başlanılması bekleniyor. Ayrıca markanın bu modelin üretimine başladığını ve bir süredir markanın Macaristan’da bulunan üretim hattı ve tesislerinde bu modelin üretilip, stoklara alındığı da edinilen bilgiler arasındadır.

Mercedes CLA Shooting Brake

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası