Tesla Motor İzolatörü İşine Türk Şirket Talip Oldu

0

Türkiye’nin sanayi sektör açısından büyük şirketlerden biri Hassan Tekstil şirketi, Aralık ayının başlangıcında tam 12 Milyon Euro değerinde yaptığı yeni yatırım ile beraber kurduğu üretim hattının arasında kurucusunun Elon Musk olduğu Tesla şirketinin otomobillerine Tesla motor izolatörü üretmeye başlayacak. Otomobil sektöründe bagaj, motor ve yolcu bölümü ve koltuk bileşenlerini üreten Hassan Tekstil şirketi ile beraber sektörün üzerindeki ağırlığını çoğaltabilmek adına 12 Milyon yatırıma girdi.

Türk şirket Hassan Tekstil aynı zamanda üretimi yıllık 74 milyon araç ve üzerine ürün tedariği gerçekleştirebilecek şekilde otomotiv sektörü üzerindeki saygınlığını ve müşteri ağını artırmayı hedefliyor.

Hassan Tekstil Genel Müdürü koltuğunda oturan Ahmet Şişman konu ile alakalı olarak, yeni geliştirilecek olan ürünler ile beraber Çin pazarına da gireceklerini duyurdu. Aynı zamanda Çin’de farklı iki firmanın daha aynı bileşenlerin tedariğini sağladığını söyleyen Ahmet Şişman, ”Ürün çeşitliliğinin yüzde 55’inin ihraç edildiğini ve bunun yaklaşık olarak 73’ünü otomobil ürünlerinin oluşturduğunu belirtti.”

Tam 19 Yıllık Hayal Gerçekleşiyor

Hassan Tekstil şirketinin Genel Müdürü Ahmet Şişman tam 2000 yılından beri günümüze kadar geçen 19 yıl boyunca yaptığı çalışmaları ile birlikte hayalinin Çin pazarına yönelik olduğunu söylüyor. Aralık ayının başında yapılan dev yatırım ile birlikte dev şirkete motor izolatörü olarak üretime geçecek olan Hassan Tekstil Türk şirketi olarak Çin’de olmayan bir ürünün Türk şirketi tarafından sağlanacağını belirterek bunun büyük bir zevk olacağını medyaya duyurdu.

Tesla Motor İzolatörü İle Sınırlı Kalmayacak

Hassan Tekstil bir Türk şirketi olarak, yalnızca Tesla için üretiminde olan ürün yelpazesinde dünya devi sayılan ve otomotiv sektöründe en yüksek hasılatlara ulaşan markalardan BMW, Toyota, Ford, Honda, Porsche, Peugot, Nissan, Hyundai, Renault ve Dacia gibi markalara da motor izolatörü üretip satışını gerçekleştirdiğini belirten şirketin Genel Müdürü, ”Tesla ile beraber yeni yılda da çalışmalarımıza Tesla’dan sonra Volkswagen ve Jaguar’ında girmesini amaçlıyoruz.

Aynı zamanda yerli otomotiv planlarında da ürünlerimizin kullanılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yerli aracın bagaj, tavan ve taban halısını üretmekte ısrar ve isteğimiz sürüyor” dedi. Yapılan 12 milyon Euro’luk yeni yatırımla birlikte Hassan Tekstil, geçtiğimiz yılın cirosunun yüzde 1.73’lük kesimini Ar-Ge çalışmalarına yer bırakmıştı. Yapılan Ar-Ge çalışmaları arasında patentinin alındığı teknolojilerden biri olan ısıtmalı taban halısı da olan şirket, dünya otomotiv sektörü lideri Tesla’nın farklı ürün tedariki konusunda da Hassan Tesktil’e başvurabileceği bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası