Helal Kredi Veren Bankalar

2

İslam dinine göre faiz almak da ödemek de haram kabul ediliyor. Bu yüzden de dindar kişiler kredi çekmeye ve kredi kartı kullanmaya daha uzak bakıyorlar. Ancak ihtiyaç kredisi zaman zaman herkesin gerek duyduğu bir şey olabilir. Aniden ortaya çıkan sağlık durumları, yatırım fırsatları ya da avantajlı alım şansı birikmiş paranız yoksa sizi kredi çekmeye yönlendirebilir. Bu gibi durumlarda hemen herkes de kredi çekmek için başvuru yapar. Eğer faizle ilgili hassasiyetiniz varsa helal kredi veren bankalar sayesinde siz de ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Bu bankalar hangileridir, verilen kredinin özellikleri nelerdir ve nasıl başvurulur gibi detaylar için okumaya devam edebilirsiniz.

İslami Şartlara Uygun Kredi

Diyanet ve çeşitli din görevlileri çekilen kredinin caiz olması için çeşitli dini gerekliliklere uymasını şart koşmaktadır. Dolayısıyla kredi başvurusu yapmak isteyen kişinin amacı gerçekten de bir gereksinime dayalı olmalıdır. Katılım bankaları İslami şartlara uygun kredi vermektedir. Verilen krediler ihtiyaç, taşıt ya da konut kredisi olabilmektedir. Kredinin işleyişi diğer bankalardan daha farklıdır. Banka sahibi otomobil, ev veya ihtiyaç duyulan bir başka malı önce kendisi satın alarak üstüne kar oranı ilave edip müşteriye satmaktadır. Böylece müşteri ihtiyaçlarını hem uygun fiyatlı olarak hem de dine aykırı hareket etmeden karşılayabilir.

Hangi Bankalar Helal Kredi Verir?

Son yıllarda giderek çok daha fazla sayıda kişi helal kredilere ilgi göstermeye başlamıştır. Bu sebeple de artan talebe cevap vermek adına helal kredi veren banka sayısı her geçen gün artmaktadır. Sadece katılım bankaları değil, kamu bankaları da 0 faizli kredi fırsatı sunmaktadır. Bu bankalardan alınan krediler normal kredilere kıyasla daha az masraflı ve daha uygun olmaktadır. O yüzden de faizli krediler için de birer alternatif oluşturmaktadırlar. Helal kredi alabileceğiniz bankalar ise şöyledir:

  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası

Helal Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki beş bankadan da faiz ödemeden kredi çekebilirsiniz. Genelde helal kredi başvurusu sonrasında iki hafta içinde kredinizi kullanabilirsiniz. Toplamda 120 aya varan vade seçeneği ile 1 milyon TL’ye kadar kredi çekmeniz mümkündür. Vade sayısı ve kar oranları bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Seçtiğiniz herhangi bir bankadan başvurunuzu kimlik belgesi, ikametgah belgesi, son 3 aya ait güncel fatura ve gelir belgesi ile yapabilirsiniz. Helal kredi veren bankalar başvuruları şube ve internet sitesi aracılığıyla kabul etmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Şeytan Bunu Beğendi :)) diyor

    😈

  2. Deniz diyor

    Bununla allahı değil ancak kendinizi kandırırsınız faizin her şekli haramdır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası