2018 Chevrolet Malibu Modellerinde Hata Tespit Edildi

0

Chevrolet, 2018 Chevrolet Malibu model 1,5 litre turbo 4 motorlu olan sedan otomobillerde bir yazılım hatası tespit ettiklerini ve bu hatayı düzeltmek için geri çağırdıklarını duyurdu. Hatanın sadece bu otomobillerde yaygın olarak bulunduğu geri çağrılma işleminin de bu otomobiller için yapıldığı belirtiliyor.

Amerikaya ait olan otomobil markası Chevrolet’nin, geçen yıl piyasaya çıkardığı Malibu modellerinde önemli bir yazılım hatası bulunuyor. Uluslararası Trafik Güvenliği İdaresi tarafından rapor edildiği öğrenilen ve buna göre Chevrolet’nin geri çağırmaya başladığı anlaşılan modellerdeki hatanın, şu ana kadar herhangi bir kazaya sebebiyet vermediği belirtiliyor.

2018 Chevrolet Malibu Hatası

Yazılımda bulunan hatanın, yakıt enjektörünün devre dışı kalmasından dolayı motorda meydana geldiği, bu yazılım sorununun motordaki (ECM) verilerin bozulmasına neden olduğu belirtiliyor. Motorun çalışmamasına yol açan enjektördeki devre dışı kalma sorunu kazaya sebebiyet verebiliyor. Her ne kadar henüz bu sebepten dolayı bir kaza rapor edilmemiş olsa da oluşabilecek kötü durumlardan biri sürüş esnasında yakıt enjektörünün devre dışı kalarak motorun kendi kendine durması sebebiyle kazalara neden olabileceği. Bu durum aynı zamanda trafikte gerçekleştiğinde araçların birbiriyle çarpışma riskinin de oldukça artmasına sebep oluyor.

Geri Çağrılan Araçlar

Chevrolet geri çağırdığı 2018 Chevrolet Malibu modelleri için yeni bir ECM yazılımının yükleneceğini ve bu yazılımla birlikte yakıt enjeksiyonlarının devre dışı kalma sorununun çözüleceğini söylüyor. Geri çağrılan otomobillere yüklenecek olan yazılım için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. 117.276 adet Chevrolet Malibu modelin geri çağrılmış olduğu söyleniyor. Aynı zamanda bu sorunu yaşamış ve kendi imkânlarıyla çözmüş olan müşterilerine de sorunla ilgili olarak ödemiş oldukları ücretlerin de geri ödeneceğini belirtiyorlar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası