Chevrolet C8 Corvette Modelinin Tur Zamanı Belli Oldu

0

Nürburgring tur zamanı netleşen Chevrolet C8 Corvette dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2020 yılına Chevrolet yeni tasarımı C8 Corvette tanıtımıyla başladı. Chevrolet tarafından tanıtımı yapılan C8 Corvette için tanıtıma katılan birçok kişi arabanın Nürburgring pistlerinde nasıl bir performas elde edeceği konusu merak edildi.

Chevrolet’in yeni tasarımı C8 Corvette hakkında The Drive çalışanlarından edinilen bilgiye göre C8 Corvette tanıtımı için hazırlanan belgeselde arabanın Nürburgring tur zamanını görmeyi başardığı belirtildi. Belgeselde yapılan sürüşte C8 Corvette’in 7:29,9 süreyle yüksük bir performans yakaladığı söylendi.

Bugüne kadar Chevrolet’in Corvette serisi tarafından elde edilen en yüksek Nürburgring turu 7:19,63 süre olarak kayıtlara geçmişti. Bu süreyi ise 2012 model Corvette ZR1 yapmıştı. Yeni Corvette neden 2012 model ZR1’i geçemediği sorusu akıllara geldi. Bunun sebebi olarak yeni C8 Corvette üzerinde bulunan Stingray isimli baz versiyon olması gösteriliyor.

Chevrolet C8 Corvette Modelinin Tur Zamanı Belli Oldu

Pist Odaklı Versiyon Henüz Çıkmadı

2012 model Corvette ZR1 tur zamanını geçemeyen yene C8 Corvette için henüz pist odaklı versiyonunu ortaya çıkmadığı açıklandı. Pist odaklı olarak düzenlenecek C8 Corvette’in kesinlikle 2012 model Corvette ZR1’in rekorunu kıracağından eminiz denildi. Yeni C8 Corvette hakkında yapılan araştırmalarda ne gibi özellikler olduğu merak edilirken, yeni modelde Z51 Performance Package versiyona sahip olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu da yeni C8 Corvette üzerinde 6.2 V8 motor ve bu motorun LT2 kodunda olduğu anlaşıldı. Motor bilgileri dikkate alındığında yen C8 Corvette’in 502 beygir gücünde ve 637 NM torka sahip olduğu görüldü. Yeni C8 Corvette büyük frenler, elektronik diferansiyel ve şık bir tasarıma sahip olacak. C8 Corvette Nürburgring turda sergilediği performansla 2015 Audi, 2011 Ferrari ve 2012 Mercedes SLM AMG’yi geride bırakmış oluyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası