Volkswagen, Meksika’da İşbaşı Kararını Erteledi

0

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınının yıkıcı etkileri maalesef devam ediyor. Otomotiv sektörünü durma noktasına getiren salgın, sektöre oldukça sıkıntılı günler yaşatıyor. Geçtiğimiz ay bir çok otomotiv devi salgının yayılmasını önlemek adına tesislerde üretime ara verdi.

Yavaş yavaş üretim hazırlıklarına başlayan markalar da sağlık tedbirlerini üst seviyeye çıkartıp üretime tekrar geçmeye başlıyor. Üretime geçme hazırlıklarını yapan markalardan biri de Alman otomotiv sanayisinin önemli isimlerinden biri olan Volkswagen. Alman devi kendi ülkesinde tekrardan tesisleri faaliyete geçirmeye hazırlanırken diğer tesislerde sıkıntılar yaşamaya başladı.

Volkswagen yaptığı açıklamayla Meksika’nın Pueblo bölgesinde yer alan tesisin açılış süresini uzattı. Normal plan doğrultusunda Mayıs ayı itibariyle tekrardan üretime geçmesi planlanan tesisin açılış tarihi ise 18 Mayıs’a kadar ertelenmiş durumda. Volkswagen gerekli tüm sağlık önlemlerinin eksiksiz alınmasından sonra tesisin kapılarının açılacağını duyurdu. Alınan erteleme kararından aynı ülkede bulunan Silao bölgesindeki tesiste etkilenecek.

Zor süreçten geçen otomotiv sektörü nefes almak adına da olsa gerekli tedbirleri alıp birer birer faaliyete tekrar geçme peşinde. Ülkemizde de en son dün tesislerde üretime geçileceği bilgisini veren Oyak Renault olmuştu. Markanın kararı sonrasında Türkiye otomotiv sektöründe faaliyetlerine devam eden markalar; Anadolu Isuzu, Mercedes-Benz Türk, Honda, Hyundai Assan, Otokar, Karsan, Türk Traktör ve en son Oyak Renault oldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası