Önden Motorlu Chevrolet Corvette Modellerine Veda Ediliyor

0

Chevrolet ilk olarak 1953 yılında ürettiği ve o günden bugüne 66 yıldır üretimini gerçekleştirdiği önden motorlu Chevrolet Corvette modeli araçlarında tasarım değişikliğine gidiyor. Son olarak Corvette C7 olarak dizayn edilen ve geçtiğimiz hafta itibari ile önden motorlu Corvette’lerin sonuncusu olan model, üretim bandından çıkan son model olarak tarihe geçti.

Şirket Fotoğrafı Twitter’da Paylaştı

Şirket üretim bandından çıkan son Corvette C7’yi Twitter hesabında bir görsel ile hafızalara kazıdı. Paylaşılan fotoğrafta üretim bandında olan siyah ve son Corvette C7 bulunuyor. Bu araç ile birlikte 1953 yılından beri üretimi önden motorlu olacak şekilde yapılan seri son bulmuş oldu. Fotoğraf Bowling Green Montaj Fabrikası’nda gerçekleştirilen Corvette üretim bandından geldi.

Geçmiş yıllarda Corvette C7 tipi spor araçların fiyatı 80.000 Dolar civarı iken, yapılan son iyileştirmeler ve ek özellikler ile birlikte bu aracın fiyatı ortalama 105.000 Dolar seviyesinde ilerliyordu. Şimdi ne olacağına dair fikir sahibi olmayanlar için bundan 4 ay önce gerçekleştirilen lansmanda Corvette C8 tanıtımının yapıldığı ve bu aracın 2020 yılı itibari ile geleneksel yöntemlerden farklı olarak önden motorlu olmadan, farklı bir prototipte üretileceği bilgisini de paylaşmakta yarar var. Şirket yeni Corvette modeli olan C8 için Corvette C7 ile birlikte hem önden motorlu Corvette serisine veda edecek, hem de yeni Corvette C8 ile asfaltı yakacak gibi görünüyor.

Üretilen Son Önden Motorlu Chevrolet Corvette Modelini Kim Aldı?

Fotoğraflarda son üretilen Corvette C7 olarak lanse edilen aracı almak isteyenler ise bir sürprizle karşılaştı. Çünkü firma tarafından yapılan açıklamaya göre bu araç artık satılık değil. Banttan son çıkan araç özelliğini taşıyan ve klasik önden motorlu Corvette serisinin sonu olan C7, bir açık arttırmada tam 2.7 milyon dolar karşılığında satıldı bile.

Barrett Jackson ve Chevrolette tarafından Towers Vakfı’na bağış yapılması için açık arttırmaya çıkan bu özel otomobil, tarihte açık arttırma usulü ile satılan en pahalı C7 olma özelliğini de taşımış oluyor. Daha önce 2014 yılında yine Barrett Jackson tarafından açık arttırmaya çıkarılan L88 model 1967 yılında üretilmiş bir Chevrolet, 3.85 milyon dolar gibi bir bedelle satılmış ve tarihe geçmişti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası