Range Rover SV Coupe Sınırlı Sayıda Üretilecek

0

Range Rover’ın 3 kapılı modeli Range Rover SV Coupe modeline sahip olmak isteyenlerin şimdiden sıraya girmesi gerekiyor. Zira 295.995 dolarlık fiyata sahip olacak bu model sınırlı sayıda üretilecek. İlk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda beğeniye sunulan Range Rover’ın SUV modeli fiyatı itibariyle markanın en pahalı modeli olmuş durumda. Marka ile yapılan görüşmeler de açıklamalar da bulunan bir firma yetkilisi bu araçtan sadece 999 adet üretileceği bilgisini de verdi.

Range Rover SV Coupe Konsol

Üretim pazarlama departmanında görevli müdür yardımcısı Waynde Darley; ”Fiyat politikası sayesinde modelimizi limitli sayıda üretmek, ayrıcalık hissini ve 3 kapılı modele yapılan yatırımları korumamızı sağlıyor. Alınan bu kararı Project 7 ile birlikte 1950 yıllarında üretilmiş D-Type modelinden ilham alan 250 bg’lik güce sahip Jaguar F-Type modeli ile birlikte aldık. O zaman da model 183.000 dolara satılmış olmasına rağmen, modelin şu anki satış fiyatı 282.000 dolar seviyelerini görmüş durumda.” dedi.

Range Rover SV Coupe

3 Kapılı Range Rover SV Coupe

Range Rover SV Coupe modeli Special Vehicle Operations (SVO) tarafından da Project 7 modelinin tasarlandığı zamanlarda düşünülmüş. Projenin bu kadar uzun solukluk beklemesinin sebebi ise kaputun altında yatan motorun gelişmeye ihtiyaç duyduğundan kaynaklanıyor. 1.4 metrelik geniş bir alanı kaplayan ve arabanın neredeyse tüm aks masafesini kapyalan aracın kapıları için yeni düzenlemeler ve töleranslar uygulanmış. Ayrıca Range Rover SV Coupe üretimi yapılırken de markanın ‘her yere gidebilir’ sloganını da taşıyabilmesi açısından düzenlemeler içermiş.

Range Rover SV Coupe

Uygulanan yeni üretim teknikleri yeni bir paketin ortaya çıkmasına da sebep olmuş. Nautica wood adı verilen bu pakette eğer araç içerisin de bir yat havası yaşamak isterseniz de ceviz ve çınar bileşenlerinden oluşan bir iç dizayna sahip olmak mümkün kılınıyor. Waynde Darley’e göre 3 kapalı SUV model ‘gövde ve meteryal’ açısından sınırları oldukça zorluyor. Üretimi gerçekleştirilecek modelin ise Solihull fabrikası yerine, SVO’nun ana merkezi olan Coventry’de 999 adet olmak üzere tamamlanacak.

Range Rover SV Coupe

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası