2020 Range Rover Evoque Türkiye’de Satışa Sunuldu

0

İngiliz otomotiv üreticisi Range Rover’un üretim bandından indiği ilk günden beri 217 kez uluslararası ödüle layık görülen, 772.000 adet üzerinde satış başarısı yakalayan Evoque modelinin yeni nesil 2020 Range Rover Evoque aracı ülkemizde satışa sunuldu. Premium segmentte yer alan kompakt SUV model Türkiye’de Borusan Otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren yetkili satıcılar aracılığı ile piyasada yer alacak.

8 Şubat 2020 itibariyle showroomlarda görücüye çıkan aracın dış tasarımına baktığımız zaman Range Rover’un SUV modelde ilk nesil çizgilerinden taviz vermediğini görüyoruz. Ana hatlarını koruyan aracın, Coupé tarzı tasarımı, içeriye doğru gömülen yeni kapı kolları, sportif yeni vites kolu tasarımı, elektrikli olarak açılıp kapanabilen cam tavanı ve R-Dynamic dış tasarım seçeneğiyle Range Rover Evoque yeni tasarım dilini de ortaya koymuş oluyor.

Range Rover Evoque Detayları

Lüks SUV modelin R-Dynamic seçeneğine baktığımız zaman ise bronz detaylar oldukça dikkat çekiyor. Bu detayları aracın ön kısımında yer alan hava girişlerin de, kaput üzerinde, yan aynaların alt kısımlarında ve egzoz çıkışlarında görebiliyoruz. 10 farklı renk seçeneği ile birlikte gelen SUV modelin yeni nesline de ise yeni gelen Seoul Pearl Silver isimli bir renk seçeneği de bulunuyor.

Aracın iç kısmında ise sürücüsünü oldukça şık detaylar bekliyor. Konsol bölgesinde de 10 inç’lik bir ekrana sahip olan Touch Pro Duo ekranı bulunuyor. Ayrıca İnteraktif Sürücü ve sürücüsünün opsiyonel olarak seçebildiği Matrix LED farlar da konfor ve güvenli sürüşü bir araya taşımaya yardımcı oluyor.

Range Rover Evoque modelinin en göze çarpan özelliklerinden birisi ise ClearSight ismine sahip olan dikiz aynaları. ClearSight dikiz aynası normal aynaların dışında tek bir hareket ile yüksek çözünürlüğe sahip olan bir ekrana dönüşüyor. Bu sayede SUV model sürücüsüne hem daha geniş bir alana bakabilme imkanını sağlarken, yüksek çözünürlüğü ile de güvenliği maksimum seviyelere tanımış oluyor.

Range Rover Evoque Özellikleri

Lüks modelin öne çıkan bir diğer önemli özelliği ise %85 oranında geri dönüşümlü malzemeden üretilmesi. Range Rover kullanılan bu malzemelerin de aracın ömrünün sonunda %95 oranında kurtarılabilir olduğunu vurgularken aracın bu sayede sürdürebilirliğede katkısının önemi vurguluyor. Evoque modelinin bir tanesi standart olarak sunulan 3 de güvenlik paketi bulunuyor. Standart olarak sunulan ilk paketin içerisin de;

  • Park Asistanı
  • 360 Derece Park Yardımı
  • Arka Trafik Monitörü
  • Güvenli Çıkış Monitörü

gibi standart özellikler yer alıyor. Opsiyonel olarak sürücülerin beğenisine ve tercihine sunulan ikinci paket olan Sürüş Paketi’nde artı olarak ise;

  • Adaptif Hız Sabitleyici
  • Kör Nokta Asistanı
  • Yüksek Hız Acil Durum Freni

gibi özellikler yer alırken, son opsiyonel güvenlik paketi olarak sunulan Sürüş Asistanı Paketi’nde ise sürücülere artı olarak;

  • Kör Nokta Asistanı
  • Yüksek Hız Acil Durum Freni
  • Direksiyon Asistanlı Adaptif Hız Sabitleyici

özellikleri ise Range Rover Evoque modelin de opsiyonel olarak yer alıyor. Yeni modellerin hepsin de yer alan iç mekan sürücü ve yolcuları için bulunan hava yastıkları SUV modelin dışında da yer alıyor. Yaya Hava Yastığı adı ile geçen sistem sayesinde herhangi bir kaza anında açılıyor ve yaya için üst düzey bir güvenlik önlemi sağlanmış olunuyor.

2020 Range Rover Evoque Fiyatları

Hem Range Rover showroomların da hem İlgiliz devinin online satış platformu olarak bilinen onlinesatis.landrover.com.tr web adresi üzerinden rezervesi yapılan lüks SUV modelin fiyatları da belli oldu. 2020 Yeni Range Rover Evoque Fiyatı ise ülkemizde müşterilere 701.259 TL’den başlayan fiyatlar ile sunulacak. Türkiye otomotiv pazarına 2.0 litrelik hacimli motor seçeneğiyle gelen aracın 150 ve 180 beygirlik güç üretimine sahip motor seçeneklerinin olacağı bilgisi verildi. Araç hakkında daha detaylı bilgiler edinmek için markanın web adresini ziyaret edebilir veya markanın showroomlarını ziyaret edebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası