Volkswagen’in Türkiye’ye Yapacağı Yatırım Miktarı Açıklandı

0

Otomobil bölümünün en mühim isimlerinden Volkswagen firmasının, ülkemizde bir tesis yapacağı kesinlik kazanmış bulunuyor. Konuyla alakalı Alman basınının sorularını cevaplayan İdare Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, Türk yetkililerle irtibat sürecinin neredeyse sonuna gelindiğini ve en geç iki hafta dâhilinde konunun hallolacağını açıklıyor. Volkswagen’e yakın referanslar ise, otomobil sektörünün Türkiye’ye 1 milyar Euro’dan daha çok yatırım daha yüksek bir yatırım gerçekleştireceklerini ifade ediyorlar.

Fabrika Kurma Planını Türkiye’den Yana Kullandı

Alman otomobil şirketi Volkswagen, uzunca bir süredir Doğu Avrupa ülkelerinde bir fabrika inşa etmek istediğini söylüyordu. Adaylar içerisinde ise Türkiye ve Bulgaristan bulunuyordu. Alman menşeli otomobil firması, birkaç ay evvel yapmış olduğu bir açıklamada seçimini Türkiye’den yana kullandığını resmi olarak duyurdu. Birkaç hafta öncesinde ise Volkswagen’in, Türkiye’deki şubesini nereye inşa edileceği açıklandı. Ticaretten sorumlu bakan Ruhsar Pekcan tarafından gelen açıklamalar kapsamında Volkswagen’in Türkiye’deki şubesi Manisa’da inşa edilecek ve şehir halkına minimum 4.000 kişilik istihdam alanı açacak.

Yatırım Miktarı Henüz Kararlaştırılma Aşamasında

Alman otomobil firmasıyla bağlantılı referanslar aracılığıyla yapılan açıklamalar bazında Volkswagen’in Türkiye’de fabrika kurmak adına yapacağı yatırım oranı, 1 milyar Euro’dan daha yüksek bir meblağ olacak. Fakat bu astronomik yatırımın kesin olarak ne kadar olacağı bugün için kestirilemiyor. Aynı kaynaklar vasıtasıyla yapılan bir başka açıklama ise Volkswagen’in Türkiye’de kurulacak fabrikasında nelerin yapılacağıyla alakalı idi. Bu bilgiye göre Volkswagen, ülkemizdeki tesislerini bitirdikten sonra Doğu Avrupa için Skoda Superb ve Passat tarzında modellerin üretimini devam ettirecek. Volkswagen’in ülkemiz içerisinde üreteceği otomobil miktarının senelik 300 bin civarında olması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası