Hertz Rent A Car, Zor Günlerden Geçiyor

0

Toplamda 145 ülkede faaliyetlerine devam eden, ülkemizde de 20 adet ofisi bulunan ünlü araç kiralama şirketi Hertz zor günlerden geçiyor. ABD’li The Wall Street Journal gazetesinden yer alan bir habere göre Hertz, filolar için bir süredir ücret ödemesi yapamamış ve bazı markalar ile de ücret ödeme sürelerini uzatmak için masaya oturmuş.

Uzun bir süredir maliyetleri kısmaya çalışan araç kiralama şirketinin, bir çok çalışanında işine son verdiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Başka bir kaynaktan alınan bilgiye göre Hertz’in bu durumdan 4 Mayıs’a kadar çıkması gerektiği. Eğer Hertz Rent A Car, masaya oturduğu markalar ile anlaşma sağlayamazsa, borçlarını ödeyemeyeceği için mal varlıklarına el konulacağı söyleniyor.

10.000 Hertz Çalışanı İşten Çıkartıldı

Çıkan haberler sonrası açıklama yapan Hertz’in başında olan isim CEO Kathryn Marinello ise, ellerindeki nakit parayı koruyarak iflasa karşı önlem almaya çalıştıklarını söylemiş. CEO’nun ayrıca ABD Hazine Bakanlığı ile görüşmeler sürdürüldüğü de gelen bilgiler arasında. Kathryn Marinello araç kiralama şirketleri için bir yardım paketi talep etmiş.

Kuzey Amerika bölgesinde 10 bin çalışanı işten çıkardığı söylenen Hertz’in toplamda ise 17 milyar doları bulan borcu da edinilen bilgiler arasında yer alıyor. 145 ülkede faaliyetlerini sürdüren, ABD araç kiralama alanında ülkenin en büyük ikinci şirketi olmayı başaran Hertz grubunun akıbetini ileri ki süreçte hep beraber göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası