Elektrikli Arabalar İçin 12 Bin Ford Şarj İstasyonu Geliyor

0

Elektrikli araç sektörünün devlerinden Ford, 12 bin ford şarj istasyonu ile kullanıcılarına hizmet sunacak. Amerikan otomobil devi Ford, efsane aracı Mustang benzeri bir elektrikli otomobil çıkarmaya hazırlanırken bir de müjde verdi. Bu elektrikli aracı satın alacak müşteriler, kurulacak bu istasyonlardan tam 2 yıl süre ile hiç bir ücret ödemeden faydalanabilecekler.

İvme Kazanan Sektör

Son dönemlerde çok hızlı bir büyüme yakalayan elektrikli araç endüstrisi her geçen gün daha da çok ivme kazanıyor. En son otomobil üreticisi Ford, yakın zamanda çıkarmayı planladığı efsanevi aracı Mustang benzeri elektrikli otomobili için heyecan uyandıran haberler verdi. Şirketin açıklamasına göre yeni elektrikli otomobil ile beraber Ford, 12 bin adet yeni şarj istasyonu kuracak. Ford’un kuracağı bu şarj istasyonlarına “FordPass Charging Network” adı verilecek,

İstasyonlarda Ford adı bulunsa da inşaa aşamasını bu şirketin yapmayacağı istasyonlardan ise yeni çıkacak elektrikli otomobili alacak tüm müşteriler yararlanabilecek. Bu müşteriler tam iki sene boyunca hiçbir ücret ödemeden bu istasyonlarda araçlarını şarj etme şansına kavuşacaklar. Bu 12 bin istasyonda bulunacak 35 bin pompanın bir bölümü ise Electrify America’nın DC hızlı şarj özellikli pompalarından oluşacak.

Volkswagen alt kuruluşu niteliği bulunan Electrify America tarafından üretilen bu pompalar 150 kw gücünde. Ford tarafından yapılan açıklamaya göre elektrikli otomobil sadece 10 dakika şarj ile 75 kilometrelik bir kapasiteye çıkabilecek. Ayrıca bu şarj istasyonlarında %10’dan %80 seviyeye çıkmak sadece 45 dakikalık bir sürede mümkün olacak. Bu açıklamalar sonrası Electrify America ile Ford arasındaki ortak çalışmaların çok güzel neticeler vereceği anlaşılıyor.

Ford Şarj İstasyonu Sonrası ForPass Uygulaması

Bu gelişmelerden başka FordPass uygulamasını da kullanıma açacak şirket, FordPass gösterge panelinin sağladığı avantajla şarj etme işlemini daha kolay bir yapıya kavuşturuyor. Bunun yanında Ford, sattığı elektrikli otomobiller ile beraber şarj aleti de verecek. Ayrıca arzu etmeniz durumunda kendi eviniz için “Ford Connected Charge Station” hizmeti alabilmeniz de mümkün hale gelecek. Bu hizmeti, Ford ile Amazon arasındaki anlaşma nedeniyle, Amazon evinize kuracak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası