Luc Donckerwolke İstifa Etti

0

Hyundai Motor Company grubunda baş tasarımcı olarak görev alan Luc Donckerwolke görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hyundai, Kia, Genesis gibi markaların tasarım şefi olarak görev yürüten Luc Donckerwolke’un boşalan koltuğuna ise şimdilik kimsenin atanmayacağı bilgisi verildi.

Donckerwolke’un istifası sonrasında 3 markada boşalan pozisyon için yeni tasarım şefi pozisyonu atamasını ise Hyundai grubu yöneticileri erteleme kararı aldı. Hyundai ve Genesis markalarına geçici bir süreliğine ise SangYup Lee liderlik edecek. Kia’da ise boşalan liderlik pozisyonuna şimdilik Karim Habib ismi getirildi.

Ayrılık sonrası açıklama da bulunan Donckerwolke; Hyundai, Kia ve Genesis gibi markaların geleceğinin şekillenmesinde rol aldığı için büyük onur duyduğunu belirtirken, istifa nedeninin ise kişisel sebeplerden dolayı olduğu açıkladı. 2015 yılında Volkswagen ile bağlarını koparan ünlü tasarımcı, ayrılık sonrası Hyundai grubu ile çalışmaya başlamıştı. Görev aldığı süre boyunca Kona ve Palisade modellerinin tasarımı konusunda büyük başarı yakalayan tasarım şefi, Genesis’in kurumsal kimliğini yakalamasında da büyük rol oynadı.

Luc Donckerwolke Kimdir?

Luc Donckerwolke 19 Haziran 1965 Peru’nun Lima şehrinde doğan bir araba tasarımcısıdır. Güney Amerika ve Afrika gibi ülkelerde eğitim hayatına devam eden Luc, sonrasın da Brüksel’de endüstri mühendisiliğini bitirmiştir. Sonrasın da İsviçre’de otomotiv tasarımı okuyan araba yarışlarına ve eski arabalara olan tutkusu ile tanınmaktadır. Farklı kültürleri olan ilgisi ve yeni diller öğrenmedeki hevesi olan Donckerwolke; İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Almanca, Felemenkçe ve Shavili dillerini bilmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası