Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi Nedir?

0

Acil durumlarda ya da alışveriş sırasında yanınızda nakit para olmadığında kredi kartları her zaman önemli destekçilerdendir. Kolaylıkla çekim yaptırabileceğiniz ve alışverişinizi tamamlayabileceğiniz bu kartlar, her banka tarafından verilmektedir. Ancak kredi kartı kullanmanın da bilinmesi gereken özellikleri vardır. Örneğin kredi kartı son ödeme tarihi ya da limit bilgisi gibi konular bu kartları bilinçli kullanmak adına bilmeniz gereken konulardır.

Kredi kartı son ödeme tarihi, karta olan borcun tamamını ya da belirtilen asgari tutarını ödemek zorunda olduğunuz son gündür. Her kartta bu tarih kartın hesap kesim tarihinden 10 gün sonra olarak belirlenir ve sizden de bu tarihe kadar kartınıza ödeme yapmanız beklenir.

Hesap özeti kesim tarihini kişiler kendi ödeme dönemlerine ya da maaş aldıkları ödeme göre belirleyebilirler. Hesap özeti kesim tarihi belirlendikten sonra ki onuncu gün sizin kredi kartı son ödeme tarihiniz olmaktadır. Bu şekilde dolaylı yoldan da olsa kredi kartı son ödeme tarihini belirlemiş olabiliyorsunuz.

Kredi Kartı Son Ödemesi Saat Kaça Kadar?

Kredi kartı kullanıcısıysanız mutlaka ödemelerin en son yapılabileceği tarih ve saat konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Son ödeme tarihinin ne zaman bittiğinin bilinmesi ödemeyi geciktirmeden yapabilmek adına son derece önemlidir. Kredi kartı son ödemesi saat kaça kadar sorusu tüm kredi kartı kullanıcıları tarafından önemsenen sorulardandır. Kişiler dönemsel kart borçlarını ilgili bankanın en yakın şubesine mesai bitimi olan 17.00’a kadar ödeyebilirler.

Ancak bu süre ödemeyi şube ya da ATM üzerinden yapacak kişiler için geçerli olmaktadır. İnternet bankacılığını kullanacak olan kişiler kredi kartlarını borcun ödeme süresinin bittiği günün 00.00 saatine kadar yapabilirler. Tüm bunların yanında eğer kredi kartının ödenmesi gereken borcun son ödeme tarihi hafta sonuna geliyor ise tatil bittikten sonra ki ilk iş günü borcun son günü olarak kabul edilmektedir.

Kredi Kartı Son Ödemesi Bir Gün Geçerse Ne Olur?

Kredi kartlarında son ödeme tarihine riayet edilmesi son derece önemlidir. Bununla birlikte kişiler bazen vakit bulamadığından bazen de nakit yetersizliğinden ödemeyi geciktirebilirler. Peki, kredi kartı son ödemesi bir gün geçerse ne olur? Kredi kartınız için yapmanız gereken ödemeyi her geciktirdiğiniz gün için gecikme ve akdi faiz ödemeniz gereklidir. Bu nedenle bir gün geç ödeme size gecikme ve akdi faiz olarak daha yüksek bir ödeme çıkaracaktır.

Kredi Kartı Son Ödemesi Hafta Sonuna Denk Gelirse?

Kişilerin kredi kartları konusunda kafasını kurcalayan bir diğer konu ise hafta sonuna denk gelen ödemelerdir. Hafta sonuna denk gelen son ödeme tarihlerinde kişiler karşılarında bir muhatap bulmakta zorlanırlar. Bununla birlikte ödeme yapılmadığında da gecikme faizi ile karşı karşıya kalınabileceği gibi bir durum ortaya çıkabiliyor.

Kredi kartı son ödemesi hafta sonuna denk gelirse kişilerin yapması gereken ödeme hafta sonu bitiminde ki ilk iş gününe sarkıtılır. Ödemelerin ilk iş gününe sarkıtılması da otomatik olarak gerçekleşiyor. Yani kredi kartı borcunuzu eğer hafta sonuna denk gelirse hemen tatilin bitiminde ki pazartesi 17.00’a kadar gerçekleştirebilirsiniz. İnternet bankacılığı üzerinden de 00.00’a kadar yapabilirsiniz. Böyle durumlarda internet üzerinden hafta sonu ödeme yapabileceğiniz gibi bir zorlama ile de karşılaşmazsınız.

Kredi Kartı Son Ödeme Geçince Ne Olur?

Kredi kartı kullanımında bilinçli bir kullanıcıysanız mutlaka son ödeme tarihi bilgisine dikkat etmeniz gerekir. Kredi kartı son tarihi geçince ne olur sorusu da bu bakımdan önemlidir. Eğer kredi kartınızın borçlarını ödemeyi ertelerseniz her ertelenen gün için faiz ödemek durumunda kalırsınız.

Faiz ise son ödeme tarihinin hemen ardından gelen günle birlikte işlemeye başlar. Eğer bu borçları sürekli olarak geciktiriyorsanız bir süre sonra kredi notunuzun düşmesine neden olacaktır. Böyle durumlarda bankadan yeni bir kredi kartı almak isterseniz ya da kredi başvurusunda bulunursanız banka sizin taleplerinizi geri çevirebilir.

Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi Öğrenme

Kredi kartı son ödeme tarihinizi hesap kesin tarihinize göre kendiniz de tahmin edebilirsiniz. Eğer hesap kesim tarihini biliyorsanız bu tarihten sonraki 10. gün sizin son ödeme tarihiniz olacaktır. Kredi kartı son ödeme tarihi öğrenme için bankanızın müşteri hizmetlerinden ya da internet bankacılığı üzerinden de bilgi edinebilirsiniz.

Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi Değiştirme

Kredi kartı son ödeme tarihi değiştirme işlemini yapabilmek için hesap kesim tarihinizi değiştirmeniz gerekir. Hesap kesim tarihini ise 1 yıl içerisinde iki defa değiştirme şansınız bulunmaktadır. Hesap kesim tarihiniz değiştiğinde yeni tarihe göre on gün sonrası sizin yeni kredi kartı son ödeme tarihiniz olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası