Honda Jazz’a Yeni Bir Hava Yastığı Eklendi

0

Japon devi Honda’nın sevilen modeli Jazz, ülkemizde olduğu kadar Avrupa pazarının da iddaalı modellerinden bir tanesi. Yeni güvenlik donanıma kavuşan otomobil, en güvenli modeller arasına adına kazımaya çalışıyor. Sadece sürücü odaklı değil, yolcu güvenliğini de ön plana koyan Honda, orta bölmede yer alan hava yastığını standart olarak sunarak, kendi sınıfında Avrupa’da tek olmayı başarmış durumda.

B segmenti kategorisinde bulunan Jazz modeline yeni konumlandırılan orta bölme hava yastığı hem sürücü, hem de yolcu güvenliğini koruyor. Yeni hava yastığı çarpışma anında sürücü ve yolcunun yan koltuğa ve birbirlerine olabilecek temaslarının önüne geçiyor. Honda Jazz‘da bulunan 10 adet hava yastığından sadece biri olan ve sürücü koltuğunun sırt bölgesine konumlandırılan yeni hava yastığı güvenliği üst düzeye taşıyacak.

Honda Jazz Hava Yastığı

Kafa Yaralanmalarının Önüne Geçiyor

Yandan gelecek olan çarpışmalar düşünülerek monte edilen hava yastığı, doğru açılması adına yay sistemi ile sürücü çevresine yönlendiriliyor. Hem yolcu hem de şoför için daha güvenli bir ortam sağlayan yeni hava yastığını test verileri de oldukça başarılı geçmiş. Honda‘dan yapılan açıklamaya göre yeni hava yastığı kafa yaralanmalarının minimum seviyeye indirerek, çarpışma gerçekleşen yerdeki yolcuya %85, yan tarafta yer alan diğer yolcuya ise %98’lik bir destek sağlıyor.

Otomobil de arka kısımda yer alan yolcular da unutulmamış. Arka tarafta ayrıca i-side isimli bir hava yastığı sistemi de yer alıyor. Arka koltuk minderine konumlandırılan bu hava yastığı, kapı bölgesinden gelen darbeler sonrasında devreye geçiyor. Ayrıca ön kısımda yer alan diz bölgesindeki hava yastıkları da, bu bölgede yer alan baskıları minimum seviyelerde tutarak, baş ve göğüs koruma yönünde destek sağlıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası