Honda ve Hyundai Türkiye’de Üretime Tekrar Başladı

0

Corona virüs salgını yüzünden üretime ara veren otomotiv sektöründe, bir bir tekrardan faaliyete geçme haberleri geliyor. İlk olarak geçtiğimiz hafta Anadolu Isuzu grubu tesislerin tekrar açılacağını duyurmuştu. Sonrasın da Türkiye’deki faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyen Mercedes-Benz Türk ve Ford Otosan da tesislerin kapılarını tekrardan açtı. Bugün ise Honda ve Hyundai gruplarından da üretime devam kararı çıktı.

Honda Türkiye 2 Nisan itibariyle yaptığı açıklama da corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında üretime 13 Nisan tarihine kadar ara verdiğini açıklamıştı. Japon üretici sonrasında üretim arasına verdiği kararı 1 hafta daha uzattı. Bugün itibariyle ise otomotiv devinin Kocaeli’nin Şekerpınar’da bulunan tesisi tekrardan faaliyete geçti. Honda Türkiye yaptığı açıklama da corona virüsü salgını kapsamın da tüm önlemlerin alındığının bilgisini de verdi.

Hyundai Grubu da ülkemizde üretime ara veren markalar arasındaydı. Güney Koreli üretici İzmit’te bulunan tesisini 27 Mart itibariyle üretime kapatmıştı. Tekrardan faaliyete geçeceği tarihi ise 20 Nisan olarak açıklayan Hyundai, Honda ile birlikte bugün itibariyle tekrar faaliyete geçmiş oldu. Fabrikaların birer birer açılması otomotiv sektörüne biraz da olsa nefes aldıracak gibi duruyor. Nisan ayı bitmeden de şu an üretim arasında olan Otokar, Türk Traktör ve MAN Türkiye’nin benzer faaliyet kararlarının açıklanması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası