Makyajlı Hyundai Kona, Türkiye’de Satışa Sunuldu

1

Hyundai’nin dikkat çekici tasarımına sahip, gelişmiş motor seçeneklerinin yanı sıra çevre dostu özelliği ile de ön plana çıkan modeli makyajlı Hyundai Kona Türkiye’de satışa sunuldu. Daha uzun motor kaputuna sahip olan aracın yeni gündüz LED farları Kona’ya güçlü yapısının yanı sıra etkileyici bir görünümde kazandırmış. Eski versiyona oranla da 40 mm kadar daha geniş ve uzun olarak tasarlanan araçta öne çıkan detaylara hep birlikte bakalım.

Kona ilklerden birini yaşayarak 2021 itibariyle yeni N Line versiyona geçmiş olacak. Kona N Line ile birlikte daha sportif bir görünüme ev sahipliği yapacak ve gövde rengine sahip özel kaplamalarve elmas kesin jant tasarımı ile de gözlere daha çok hitap edecek. Normal versiyonda aşağı kısma uzanan tampon ile plastik çamurluk birleşmesini ise N Line versiyonu gövde rengine uyumlu bir şekilde tamamlıyor. Ayrıca N Line versiyona özel de tampon altında kullanılan parça, sportif duruşu desteklemek adına daha aşağıda konumlandırılmış.

Makyajlı Hyundai Kona, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Makyajlı Hyundai Kona İç Tasarım

Toplamda 10 adet farklı renk seçeneğine sahip olan araç, iç kısımda ise siyah iç mekan rengi ve detayları ile süslenmiş. Üstelik eski versiyona oranla iç kısımda yapılan değişiklikler ile Kona’nın sportif ve modern havası da ön plana çıkartılmış. İç kısımda yapılan değişiklikler teknolojik detaylar ile desteklenirken otomobilin bu değişimi modern yapıyı ve şıklığı aynı orantıda kabine yansıtmış.

Yeniden elden geçirilen konsol bölgesi yeni versiyon ile birlikte gösterge panelinden bağımsız bir yapıya kavuşturulmuş. Teknolojik anlamda değişimler yaşayan gösterge paneli de şık havayı desteklemek adına daha geniş bir yapıya bürünmüş. Yeni ambiyans aydınlatmasına sahip olan aracın elektrikli park freni de donanım tablosundaki yerini alırken hoparlör etrafına yerleştirilen yeni halka desenleri şık görünümü desteklemiş.

Makyajlı Hyundai Kona, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Makyajlı Hyundai Kona Teknolojisi

İç tasarımda öne çıkan bir diğer detay ise hava çıkış deliklerinin alüminyum malzemeler ile değiştirilmesi olmuş. Bu Kona’nın spor yanını desteklerken oldukça şık bir görünüm de kazandırmış. Giriş seviyeleri ile birlikte gelen 8 inç’lik yapıdaki bilgi eğlence sistemi ise Elite versiyona özel 10.25 inç’lik bir dijital bilgi ve eğlence sistemine dönüşüyor. Premium kalitede olan bu ekran Bluetooth bağlantısına ve bölünmüş ekran özelliğine sahip. Arka kısımda oturan yolcular için ise konforu bir üst seviyeye taşımak adına USB bağlantı noktası konumlandırılmış.

Elite versiyonu ile göreceğimiz 10.25 inç’lik yapıdaki bilgi eğlence sistemi ayrıca Kona’da yer alan 3 farklı sürüş modu ile de eşleştirilmiş. Eco, Comfort ve Sport sürüş modları kullanımında entegre olan sistem grafik temasını da otomatik olarak sürüş moduna göre ayarlayabiliyor. Bir çok değişime kucak açan Kona’da güvenlik de göz ardı edilmemiş. Bir çok modelde görmediğimiz; Şerit Takip, Yol Takip Asistanı, Ön Çarpışma Önleme gibi güvenlik donanımları Kona’nın giriş paketlerinde dahil standart olarak bulunuyor.

Makyajlı Hyundai Kona, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Makyajlı Hyundai Kona Motor Seçenekleri

Yazımızın giriş kısmında Kona’nın gelişmiş motor seçeneklerine sahip olduğunu vurgulamıştık. Peki bu motor seçeneklerini farklı kılan ne? inceleyelim. Kona’nın kaputunun altına baktığımız zaman bizi çevre dostu hem de sportif yapıdan ödün vermeyen üç yeni motor seçeneği karşılıyor. Eski versiyona oranla 136 beygirlik bir güç üretimine sahip olan 1.6 dizel ünite, 48V hafif hibrit teknolojisiyle buluşmuş. Bu buluşma sayesinde eskiye oranla %10 daha ekonomik bir yapı kazanan motor performansından da hiç bir şekilde ödün vermemiş.

Makyajlı Hyundai Kona’nın 1.6 litrelik hacime sahip benzinliği seçeneği ise toplam da 198 beygirlik bir güç üretimi sunuyor. Şıklığı performans ile birleştirmek isteyenlerin dikkatini çekecek olan bu güç sayesinde Kona 0’dan 100 km/s hıza ise 7.7 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. Turbo beslemeli bu motor sayesinde Hyundai Kona kendi sınıfının da en güç otomobili olmayı başarıyor.

Tüm kullanıcılara hitap etmek adına Hyundai Kona ayrıca bir de ekonomik motor seçeneğine sahip. 1.0 litrelik hacime sahip olan benzinli bu motor 7 ileri DCT şanzıman ile eşitlenmiş. Kaputunun altındaki bu motor sayesinde 120 beygirlik bir güç ortaya çıkartan benzinli seçeneğin 100 km’de tükettiği yakıt miktarı ise sadece 5.3 litre. Dizel versiyonuna oldukça iyi bir alternatif olacak bu seçeneğin tabii ki bu bilgileri fabrikasyon verilerine dayanıyor.

Makyajlı Hyundai Kona, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Makyajlı Hyundai Kona Fiyat Listesi

Son olarak akıllarda tek kalan sanırız ki Kona’nın fiyatı oldu. Bir kaç önemli detaydan sonra fiyat listesini aşağıda bulabilirsiniz. Toplam da 4 farklı versiyon seçeneğine sahip olacak olan otomobilin bu seçenekleri ise; Style, Smart, Elite ve N Line şeklinde olacak. 1.0 litrelik hacime sahip olan benzinli motor T-GDI ve 7DCT şanzıman ile sadece Style versiyonda olacak. Yüksek konfor ve performans için ise Smart, Elite ve N Line seçeneklerini incelemenizi önerir, daha detaylı bilgilere ulaşmak, daha doğru ve net bilgiler el de etmek için size en yakın Hyundai bayisini ziyaret etmenizi öneririz. Bugün itibariyle Hyundai Türkiye tarafından paylaşılan Makyajlı Hyundai Kona Fiyat Listesi ise şu şekildedir;

Donanım Tavsiye Edilen Liste Fiyatı
1.0 T-GDI 7 İleri DCT Style (Benzinli) 281.000 TL
1.6 T-GDI 7 ileri DCT Smart (Benzinli) 313.000 TL
1.6 T-GDI 7 ileri DCT N Line (Benzinli) 345.000 TL
1.6 CRDi 48V 7 İleri DCT Style (Dizel) 317.000 TL
1.6 CRDi 48V 7 İleri DCT Elite (Dizel) 358.000 TL

Makyajlı Hyundai Kona, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Tevfik diyor

    Görünüm olarak çok güzel bir görüntüye sahip Hyundai ama gel gelelim ben bir türlü ısınamıyorum bu markaya, sebebi ise sanırım accent modelleri.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası