Mercedes-Benz Unimog Artık Türkiye Yollarında

0

Genellikle askeri alanlarda görmeye alıştığımız Alman devi Mercedes’in en iyi arazi araçları içerisinde yer alan Mercedes-Benz Unimog, artık ülkemizde satışta olacak. Markanın Wörth tesisinde diğer arazi araçları ile üretilmeye başlanan araç, bu sayede seri üretim araçlarında bulunan verimlilik, kalite güvencesi ve yedek parça temini gibi bir çok avantaja da artık sahip olacak. Eski versiyonlarına oranla radyatör, far ve ön tamponda iyileştirmeler gören Unimog bu sayede daha modern bir yapıya kavuşmuş. Araçta en çok dikkat çeken özelliklerden biri ise Tirecontrol Plus sistemi. Bu sistem bir lastik basınç kontrol sistemi olarak geliştirilmiş. Sistem sayesinde sürücü kabini terketmeden yol, kum ve çamurlu arazi gibi yollarda lastik basıncını otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Oldukça iştihamlı bir görünüme sahip olan Mercedes-Benz Unimog‘un kasası ise alüminyum malzemeden üretilmiş. Bu kasa Unimog U 4023 versiyonun da 3 tona kadar yük taşıyabilirken, Unimog U 5023 versiyonunda bu kapasite 7.5 tona kadar yükseliyor. Artı olarak da istenildiği taktir de motosiklet ve bot gibi malzemelerin çekimi içinde Unimog’a bir römork monte edilebiliniyor. Bu arazi canavarını ayrıca sürücüsü 4×2 ve 4×4 çeker sistemi ile kullanabiliyor. Unimog bu kabiliyetleri arasında geçişi de herhangi bir hızda kolaylıkla sağlayabiliyor. Kendi segmentinde bulunan araçla oranla etkileyici özelleri sahip olan bu arazi aracı, her koşulda güç aktarımını tamamen zemine aktarabiliyor. 45 dereceye kadar tırmanma kabiliyeti gösterebilen Unimog’un ayrıca opsiyon listesinde bir de 1.20 metre derinliğe sahip sulardan geçmesine olanak sağlayan opsiyonu da yer alıyor.

Mercedes-Benz Unimog İç Tasarım

Araç asfalta indiği günden beri kokpit kısmında sürekli değişimler görmüş ve görmeye devam ediyor. Orta kısıma doğru konumlandırılan aracın motor konsepti, iç kısımda da avantajlar yaratmış. Yeni versiyonunda 120 mm kadar uzayan iç kısım bu sayede daha yüksek ve 7 kişilik de bir oturma alanına kavuşmuş. Kabin kısımında elden geçirilen değişiklikler ise bunlarla sınırlı değil. Eskiden orta kısımda yer alan vites kontrolleri direksiyon bölgesine taşınmış ve direksiyon ayarlanabilir, çok fonksiyonlu bir hale getirilmiş. Konsolda yer alan gösterge panelleri de daha geniş bir tasarıma kavuşmuş ve ısıtma ve soğutma sistemlerinde de güncellemeler yapılmış. Kabin süspansiyonu ile arazi şartlarında konforu arttırmaya çalışan Mercedes, opsiyonlu olarak sunduğu ısıtmalı, soğutmalı ve süspansiyonlu koltuk seçenekleri ile de aracının konforunu bir üst seviyeye taşımayı başarmış.

Mercedes-Benz Unimog Motor

Kaputun altında ise bu canavarı her koşulda destekleyen OM 934 serisi, 4 silindire sahip 5.1 litrelik hacime sahip bir BlueTec 6 motor bulunuyor. Bu motor 231 beygirlik bir güç üretiminin yanı sıra 1200 ve 1600 d/d arasında da Unimog’a 900 Nm maksimum tork değerleri de sunuyor. Aracın şehir ve otoyol trafiğine de uyum sağlaması için de maksimum hız değeri 90 km/s olarak güncelleme görmüş. Bu motor 8 ileri ve 6 geri vites ile eşleştirilmiş. Ayrıca off-road kullanımları için de opsiyonel olarak bulunan 2.5 km/s ve 35 km/s arasında kullanılabilmekte. Unimog modeline özel olarak kullanılan OM 934 motor freni de 180 kW’lık bir fren gücü oluşturan bir çift hızlı kompresöre sahip. Ayrıca motordaki her bir silindirinde kendine ait bir motor freni bulunuyor. Oldukça etkileyici olan bu fren gücü, fren aşınmalarının da önüne geçmiş oluyor. Off-road kullanımlarında kullanılan aracın ABS fren sistemi ise tüm versiyonlarda standart olarak sunulmuş. Bu etkileyici arazi aracına sahip olmak isteyen sürücüler, araçlarına kavuşmak için önceden sipariş vermeleri gerekiyor. Çünki Unimog kişiye özel olarak üretiliyor. Siparişleri ise Türkiye’de sadece markanın Mercedes-Benz Türk Ankara Koluman Motorlu Araçlar bayisi alıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası