Tesla Model S, Son 10 Senenin En İyi Otomobili Seçildi

0

Tesla otomobillerinin çok başarılı olmasını sağlayan ve markanın neredeyse ünvanını göğüslemiş olan Tesla Model S adlı otomobil son on yıla damga vurdu. Son on yılda otomobil piyasasına devrim getiren otomobiller arasında yer alan araç aynı zamanda ödül de aldı.

Güvenli, sağlam ve teknolojik araçlar üreten Tesla firması geçtiğimiz seneler boyunca çeşitli yeniliklere imza attı. Yine de bunlar arasında en iyi olanlardan biri de Tesla Model S olarak gösteriliyor. Sürdürülebilir ulaşımı destekleme platformu tarafından son on senenin en iyi aracı tarafından seçilmesiyle bu durum da tescillenmiş oldu.

Green Car Reports, 2010’lu yılların en iyi otomobilini ilan etti. Yeni yayınladığı makalede Model S aracının sedan modelini en iyi araç ilan etti. Aracın gücü tamamen elektrikli olup şarjını tamamen bataryalardan alıyor.

Tesla Model S, Son 10 Senenin En İyi Otomobili Seçildi

Tesla Model S Ne Kadar Başarılı Oldu?

Araç ilk satışa sunulduğu zaman en iyi ve popüler elektrikli araçtı. 2013 yılında da satın alınabilecek en iyi otomobil unvanını aldı. Yedi yıl sonra da hala aracın en iyi elektrikli araç olduğunu söyleyebiliriz.

Model S modeli yalnızca Tesla firması için değil aynı zamanda da elektrikli araçlar için de büyük bir devrim olmuştu. Tesla otomobillerin popüler hal gelmesini sağlayan araç bununla da sınırlı kalmadı. Aynı zamanda araçlarda petrolden elektriğe geçişte önemli bir devrim yaratmış oldu.

Tesla şirketinin kurucusu olan Elon Musk araç piyasaya sürülmeden önce aracın başarılı olacağını düşünmemişti. Tesla şirketi için başarının anahtarı olarak belirlenmişti. Elektrikli otomobillerin genel olarak çirkin ve yavaş olduğu bilinirdi. Ancak Tesla model otomobiller sayesinde artık elektrikli otomobiller de piyasada oldukça popüler hale geldi. Artık bu tür otomobiller de yüksek satış rakamlarına ulaşmaya başladı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası