Benzin ve Motorine İndirim Geliyor

1

Döviz kuru dalgalanmaları ve petrol üretim ülkelerinin kısmi üretim kararları almasıyla birlikte akaryakıta peş peşe zamlar gelmişti. Bugün açıklanan Benzin ve Motorine İndirim geliyor haberleri sürücülerin yüzünü bir nebze de olsa güldürmeyi başardı. Bu hafta içerisinde gelecek haberlerle birlikte hem benzin de, hem de motorin grubunda indirim bekleniyor.

Çarşamba günü gelmesi beklenen akaryakıt indiriminin ise motorin gurubunda 17 kuruşluk, benzin de ise 12 kuruşluk bir düşme yaşanacağı yönünde. Enerji sektörü uzmanları ve PÜİS’e göre oldukça uzun bir süredir benzin ve motorinde yaşanan yükselmenin bu zamanlarda aşağı doğru bir ivme kazanacağı yönünde. Buna sebep olan ise ABD, ham petrol de yapılan stok ve sondaj kuyularında gerçekleşen artış. Yaşanan bu gelişmelerden ötürü benzin indeksi haftayı oldukça ciddi kayıplar ile kapatmış durumda. Yaşanan gelişmelere bağlı olarak Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası gelmesi beklenen indirimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

BENZİNDE İKİNCİ İNDİRİM

Benzine geçtiğimiz hafta içerisin de bir indirim daha gelmişti. Geçtiğimiz hafta başında 16 kuruş indirim gelen benzine, indekste yaşanan kayıplardan ötürü ikinci indirimin gelmesi de kaçınılmaz. Motorin de olduğu gibi çarşamba günü yaşanacak olan düşüşün de benzine 8-12 kuruş arası bir tutar olarak yansıyacağı yönünde.

Yen yıla girdiğimizden beri petrol ürünlerin de yaşanan sürekli artışlar, ülkemizde bazı bölgeler de benzin fiyatlarının 6 TL’ye kadar çıkmasına sebep olmuştu. Büyük petrol üreticilerinin kısmi üretim kararı alması ve Suriye olaylarındaki belirsizlikler sonucu oluşan bu zamların gelecek olan indirimle biraz da olsa düşmesi bekleniyor. Sürekli gelen zamlardan sonra vatandaşın Benzin ve Motorine İndirim geliyor haberine ne kadar sevineceği ise aşikar. Otomotiv sektörüne dair gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip etmeyi unutmayınız.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Ahmet Hakan diyor

    Çarşamba günü benzine motorine indirim gelse ne olacak ki. Zaten 6 liraya dayanmış. Sürekli zam geliyor geliyor sonra tutuyorlar 10 kuruş indirim yapılıyor millet seviniyor. Yiyorsa alma o kadar vergi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası