Eski Mahkumlara Kredi ve Hibe Veren Bankalar

0

Bankalar kredi verirken kredi notu, düzenli gelir ve maaş miktarı gibi kriterleri dikkate alırlar. Ancak tüm bunların yanında sicilinizin de düzgün olmasını beklerler. Bu kriter, aslında çekeceğiniz kredinin borcunu düzenli ödeyebileceğinize dair bir teminattır. Herhangi bir sebeple bir suçtan hüküm giymiş, hapis yatmış kişiler genelde kredi çekmek istediklerinde zorlanırlar. Neyse ki eski mahkumlara kredi ve hibe veren bankalar cezaevinden çıkmış kişilerin de ihtiyaçlarını gidermektedir.

Eski Mahkumlara Kredi Veren Bankalar

Cezaevinde yatmış kişilerin sabıka kayıtları bulunduğu için cezalarını çekmiş olsalar dahi iş bulmaları zordur. Bankadan kredi almak için ise düzenli bir işiniz ve geliriniz olması beklenir. Dolayısıyla eski hükümlülere kredi veren banka bulmak pek kolay değildir. Bu kişiler de ihtiyaç kredisi alabilmek için ancak ve ancak kendi işlerini kurduklarında bir şansa sahip olabilirler. Oysa eski mahkumlara kredi veren bankalar da bulunmaktadır.

Kişiler hapis yatsalar dahi denetimli sertbestlik yasasından yararlanarak işledikleri suça göre çeşitli işlere yerleştirilebilirler. Özellikle açık cezaevlerinde yatan kişilerin bu şekilde topluma kazandırılması amaçlanır. Haftanın belirli günleri belli bir ücret karşılığında devlet için çalışırlar. Yaptıkları iş hademelik, temizlik, çaycılık olabilir. Kişiler de bu yüzden mahkumlara ihtiyaç kredisi sunan kurumların arayışına girerler. Birçok kişi hapisten çıktıktan sonra kendi işini kurmaya heveslenir.

Hangi Bankalar Eski Mahkumlara Kredi Veriyor?

Hapisten çıkan kişiler İŞKUR tarafından sunulan eski hükümlere bağışlama kredisi fırsatından yararlanabilirler. Bu kredi, kişilerin kendi iş yerlerini kurmaları için bir nevi destek olmayı amaçlamaktadır. Böylece cezaevinde yatmış olan mahkumların tekrardan hayata kazandırılması amaçlanır. Ayrıca bir kez daha suç işleyip cezaevine dönmeleri engellenmeye çalışılır. Bu yüzden de mahkumlara hususi kredi uygulaması yürütülür.

Eğer eski mahkumlara kredi veren bankalar aracılığıyla kredi kullanmak istiyorsanız öncelikle sicil kaydınızı iyileştirmenizi öneririz. Şu anda eski hükümlülere hususi kredi sunan herhangi bir banka bulunmamaktadır. Ancak hapisten çıktıktan sonra yeni bir suça karışmayarak, tekrar cezaevine düşmeyerek sicilinizi bir süre sonra toparlayabilirsiniz. Ayrıca İŞKUR tarafından eski hükümlüleri bağışlama projeleri kapsamında kendinizi eğitebilirsiniz. Bunun için kişilere mesleki eğitim projelerinin yanı sıra işe başlandığında uyum sağlanması için de çeşitli destek projeleri sunulmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası