İkinci El Araba Bilgileri Artık PTT Mobil Uygulamalarında

0

İkinci El Araba alım satımında karşılaşılan ve bir çok vatandaşı mağdur eden kilometre saati ile oynama sahtekarlığına yeni anlaşma ile önlem alındı. Ulaştırma Bakanlığı ve PTT arasında yapılan yeni anlaşma ile birlikte mağduriyetlerin önüne geçilmesi bekleniyor. Artık ikinci el tüm arabaların muayene tarihleri ve araç kilometre bilgileri anında öğrenilebilecek.

Yeni düzenleme ile birlikte artık sorgulamalar PTT’nin HGS ve PTTBank mobil uygulamaları üzerinden kolaylıkla yapılacak. İkinci el araç almadan muayene tarihi ve kilometre bilgileri tek tuşla öğrenilebilinecek. Vatandaşların yeni düzenleme ile birlikte uygulama üzerinden bilgi alabilmek için 5 TL gibi bir hizmet bedeli ödemesi gerekiyor. Uygulama üzerinden bilgi alabilmek için sorgulama yapılacak olan aracın şase bilgilerini sisteme girmek yeterli oluyor. PTTBank müşterisi olmayan kullanıcılarda HGS uygulaması üzerinden sistemi sorunsuz bir şekilde kullanabilecek.

VATANDAŞ KANDIRILMADAN ARACINI ALABİLECEK

MASFED’den Niyazi Berktaş tarafından da yapılan açıklamada, ikinci el araba alım satımlarında kilometre saati yüzünden birçok mağduriyetin olduğu yönünde. Sürücülerin ikinci el araçlarda ilk baktığı detaylardan birisi kuşkusuz araç kilometre saatleri. Bazı satıcılar araçlarını daha kolay ve daha yüksek fiyata satabilmek için işin kurnazlığına kaçarak km saatlerini sıfırlıyor yada geriye alıyor. Yeni araç sahiplerinin hileyi sonradan farkettiği belirten Berktaş, açılan dava süreçlerinin sonuçlanmasının çok uzun sürdürdüğü yönünde. Berktaş, yeni ikinci el araba alacak sürücülerin, TRAMER sorgulaması ile de kolayca hasar kaydına bakabildikleri söyledi. Ulaştırma Bakanlığı ve PTT tarafından yapılan anlaşmanın ikinci el araba alım satımında büyük kolaylık sağlıyacağını ifade eden Berktaş. Sorgulama ile araçların muayene sırasındaki işlenen km bilgilerinin öğrenilerek, kandırılma riskinin ortadan kalkabileceğini ifadelerine ekledi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası