Kredi Çıkmıyor Acil Para Nasıl Bulurum?

0

Her insanın zaman zaman acil nakit ihtiyacı olabilir. Ancak defalarca kez başvuru yapmanıza rağmen bazen bankalar kredi vermezler. Bunun en büyük nedeni düşük kredi notu olabilir. Ayrıca işe yeni girmişseniz, sigortasız çalışıyorsanız ya da işsizseniz bankaların kredi vermesi çok zor olacaktır. Eğer kredi çıkmıyor ve de acil paraya ihtiyaç duyuyorsanız aslında yapabileceğiniz birkaç şey mevcuttur.

Kredi Çıkması İçin Ne Yapmalıyım?

Acil para ihtiyacı durumunda kredi çıkması için uğraşmak isteyebilirsiniz. Bunu başarmanın en iyi yolu kredi notunuzu düzeltmek olacaktır. Bunun hemen olmayacağını kabul etmeniz gerekir. En azından 6 aylık azimli bir uğraş sonunda kredi notunuz, bankaların kredi başvurunuzu onaylayacağı kadar yükselebilir.

Kredi notunuzun yükselmesi için öncelikle finansal aktivite geçmişi oluşturmanız gerekir. Okulu yeni bitirmiş olabilirsiniz. Daha önce bankada hiç hesap açtırmamış olabilirsiniz. Hiç kredi ya da banka kartı kullanmamış da olabilirsiniz. Ancak finans kurumlarının sizin kredi notunuzu belirleyebilmeleri için aktif bir müşteri olmanız gerekmektedir.

İlk önce eğer kullanmıyorsanız bir banka ya da kredi kartı edinerek işe başlayabilirsiniz. Her ay kartlarınızla yapacağınız harcamalar bankanın gözünde size bir + puan kazandıracaktır. Kredi kartı ekstrenizi zamanında ödemek, varda kredi borçlarınızı ay ay kapatmak da önemlidir. Bankanın ürünlerinden ne denli yararlanırsanız puanınız o oranda artar. Örneğin birden fazla kart kullanabilir, düşük meblağlı bir kredi çekebilir, alışverişlerinizde üye iş yerlerini tercih edebilirsiniz.

Kredi Çıkması İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Bankadan kredi çekmek için her bankanın istekleri ve kriterleri farklılık gösterecektir. Ancak her bir bankanın dikkat ettiği belli başlı kurallar da mevcuttur. Bunlar ufak tefek değişikliklere uğraşa da genelde her bankada kredi başvurusu prosedürü aşağı yukarı aynıdır.

Her şeyden önemlisi, kredi çıkması için düzenli geliri olan bir çalışan olmanız gerekmektedir. Çalıştığınızı kanıtlayabilmek için SGK’lı çalışmanız önemlidir. Eğer kendi üzerinize bir işletmeniz, düzenli geliriniz ya da mal varlığınız varsa bunların ispatı durumunda da kredi talebiniz olumlu karşılanabilir. Başvurunun onaylanması için en az 6 aydır SGK’lı çalışıyor olmanız önemlidir. Bankalar genelde yeni çalışmaya başlayan kişilere kredi vermeye pek sıcak bakmazlar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası