Toyota Supra Emisyon Yasaları Nedeniyle Avrupa’da Yasaklandı

0

Geçtiğimiz gün otomotiv piyasasını sarsan Toyota Supra yasaklandı haberinin gelişmeleri yayınlandı. 382 beygirlik Toyota Supra’nın Avrupa’da yasaklanmasının sebepleri öğrenildi. Bir süre önce Toyota tarafından tanıtımı yapılan 2021 model Supra, Avrupa pazarına sokulmayacak.

Otomobil üreticilerini her zaman zorlayan bir konu olan emisyon değeri için Toyota bir çözüm arayışı içine girdi. Bu anlamda alınan bilgilerde Toyota’nın 2021 model Supra aracını Avrupa’ya 340 beygir olarak göndereceği yer alıyordu.

Avrupa Otomotiv Piyasasına Toyota Supra Engeli

Japonya’nın en ünlü araç üreticilerinden biri olan Toyota, 2021 model aracının tanıtımını kısa bir süre önce yaptı. 2021 model Supra 382 beygir ve 430 beygir olarak iki skalada üretilmişti. Ancak Avrupa otomotiv piyasasında bu iki modelin yer almayacağı açıklandı. Aracın yüksek hıza sahip olmasının emisyon sorununu gündeme getireceği düşünülüyor.

Bu sebeple Avrupa ülkelerinde Toyota tutkunları 340 beygir gücüne sahip olan Supra’ları tercih edebilecek. Avrupa Birliği’nce alınan kararlara uygun olmadığı düşünülen Supra’lar Avrupa ülkelerinde düşük emisyonlu modellerle satışa sunulabilecek. Çevre kirliliği konusunu öne çıkaran bu ayrıntı, yüksek hızlı araçlar üreten Toyota ve BMW için büyük sorun oluşturuyor.

Tüm otomobil üreticilerin Avrupa Birliği kapsamına girebilmesi için “Euro6” emisyon moduna uygun araç üretmesi gerekiyor. Bu nedenle Toyota yeni modeli Supra için 40 beygir gücünden vazgeçmek zorunda.

Yalnızca Toyota Değil

Avrupa’da “Euro6” emisyon moduna takılan tek araç Toyota değil. Avrupa’lı araç tutkunlarını da sıkıntıya sokan bu durum Porsche 718 Cayman gibi yüksek hızlı özel araçlarda da yaşanıyor. Araç üreticileri ürettikleri araçları Avrupa pazarlarına sokabilmek için birçok farklı işlem yapmak zorunda kalırken, ABD’nin bu konuda çok da katı kurallı olmadığı, Ford Mustang GT ve Chevy Camaro gibi araçları kullanmalarından anlaşılıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası