Hyundai Elantra’nın Yarış Versiyonu N TCR Gün Yüzüne Çıktı

1

Geçtiğimiz aylarda prototip olarak objektiflere takılan Elantra’nın altından Koreli üreticinin yeni yarış modeli Hyundai Elantra N TCR ortaya çıktı. Bugün ki tanıtımın ardından markanın yarış versiyonlarına i30 N ve Veloster N modellerinden sonra Elantra’da eklenmiş oldu.

Hyundai tarafından paylaşılan bilgilere göre otomobil Avrupa’da bulunan bir çok pistte testlere tabii tutulmuş. Bu süreçte toplam da 5.000 km yol yapan araç, sprint ve dayanıklılık gereken yarışlar için tekrar tekrar ele alınarak bu alanlarda rekabete girmek için geliştirilmiş. Üç aylık bir test aşaması geçiren Elantra N TCR modeli için ekip daha önceden geliştirilen i30 N TCR ve Veloster N modellerinden elde ettikleri tecrübeleri de yeni yarış modelini daha iyi hale getirmek için kullanmışlar.

Hyundai Elantra'nın Yarış Versiyonu N TCR

Hyundai Elantra N TCR Öne Çıkanları

Otomobilin ilk olarak kaputunun altına biraz göz gezdirelim.. Aracın kaputunu kaldırdığımız zaman bizleri yol otomobillerinden çıkan bir 2.0 litrelik hacime sahip turbo benzinli T-GDI motor karşılıyor. Her ne kadar önden çekişli bu otomobilin güç çıkış bilgileri netlik kazanmasa da TCR Touring Car kurallarına göre otomobiller en fazla 340 bg ve 410 Nm değerlerine sahip olabiliyor. Elantra ürettiği bu gücü ise kardeşleri i30 N TCR ve Veloster N modellerin de olduğu gibi 6 ileri otomatik bir şanzıman ile yola aktaracak.

Hyundai Elantra'nın Yarış Versiyonu N TCR

Otomobilin ağırlığı da yine belirsizliğini korurken bu oranda yine TCR Touring Car kuralları kapsamında ayarlanacaktır. TCR yarışlarına göre araç ağırlıklarının pilotta dahil minimum 1.265 kilo olması gerekiyor. Hyundai tarafından paylaşılan görseller de ne yazık ki otomobilin iç tasarımına dahil ipuçları elde edemiyoruz. Fakat bazı fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere iç kabin bölümü olabildiğince sade bir hale getirilmiş durumda.

Dış tasarımını tamamen yarış odaklı olarak hazırlanan aracın geniş çamurluk yapısı, merkezde bulunan egzoz çıkış yeri ve arkada yer alan büyük rüzgarlığı da Hyundai Elantra N TCR modelinin kimliğin tamamen ortaya koymuş diyebiliriz. 2020 yılı sonralarına doğru teslimatlarının başlayacağını öğrendiğimiz otomobilin diğer detaylarının ise önümüzdeki aylarda ortaya çıkması bekleniyor.

Hyundai Elantra'nın Yarış Versiyonu N TCR

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Tevfik diyor

    Belki bu bir ön yargı ama Hyundai arabalara karşı çok ağır bir ilgisizliğim var. Geçmiş zamanda yakıt tasarrafu yapacağım diye araçlarını çok hafif ve dayanıksız yaptılar maalesef. Bu nedenle bu markaya çok fazla pozitif bakamıyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası