Honda Yeni Elektrikli SUV Konseptinin Tanıtımını Yaptı

0

Geçtiğimiz 21 – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi gereken, yalnız corona virüs salgını nedeniyle ertelenen Pekin Otomobil Fuarı 26 Eylül itibariyle kapılarını açtı. 26 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak olan Otomobil Fuarı’na Japon otomotiv devi Honda da katıldı. Honda’nın bu yılki fuar da elektrikli modellere ağırlık vermesi ise gözlerden kaçmadı.

Otomotiv devinin plug-in hibrit motora sahip CR-V gibi elektrikli modellere yer verdi Pekin’de yeni bir elektrikli model de gün yüzüne çıktı. Markanın “SUV e:concept” ismini verdiği tasarım isminden de anlaşılacağı üzere elektrikli bir SUV model. Honda’dan yapılan açıklamalara göre konsept tasarım markanın Çin pazarında üretileceği ilk elektrikli model olacağı yönünde. Yani diğer konsept tasarımlarına oranla Honda ileri ki süreçte bu tasarımın üretilmesini hedefliyor.

Honda Yeni Elektrikli SUV Konseptinin Tanıtımını Yaptı

SUV e:concept modeli Japon devinin Honda E modelinden sonra üretime alacağı ikinci elektrikli otomobil olacak. Aracın konsept tasarımına ve boyutlarına baktığımızda modelin Tesla Model Y ve Nissan Ariya modellerine rakip olabileceğini söyleyebiliriz. Her ne kadar tasarım görsellerinde araca ait yan ayna ve arka kapı gibi detayları göremesek de, bunun konsept bir tasarım olduğunu da unutmamız lazım. Tabii üretim aşamasına geçildiği zaman kameralı yan ayna gibi özellikleri de yeni elektrikli model de görme şansımızda bir hayli yüksek.

Honda’dan edinilen bilgilere göre elektrikli modelde markanın en son teknolojilerinin kullanıldığı Honda Sensing güvenlik sisteminin yer alacağı. Bu güvenlik sistemi ile birlikte elektrikli model oldukça geniş bir ön kameraya ve 360 derecelik bir radar sistemine sahip olacakmış. Bu da elektrikli modele otonom destekli, oldukça güvenli bir sürüş deneyiminin yolunu açacak gibi duruyor. Japon devinin konsept modelde kullanacağı güvenlik sistemi ise önümüzdeki aylarda Çin’de tanıtılacak.

Honda Yeni Elektrikli SUV Konseptinin Tanıtımını Yaptı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası