BMW: En İyi Dizel Motor Bizde, Dizelden Vazgeçmeyeceğiz

0

Geçtiğimiz yıllarda Volkswagen Grubu’nun karıştığı dizel motor skandalını bilmeyeniniz yoktur sanırım. O dönemden beri dizel motora sahip araçlar da zor dönemlerden geçiyor. Hatta öyle ki otomotiv devleri birer birer, dizel motorlardan vazgeçtiklerini açıklıyor. Dizel motor üretmeyeceğini açıklayan markalar da tüm ilgilerini benzinli ve hibrit araçlara kaydırdılar bile. Son olarak da dizel motor seçeneğinden tamamen kurtulacağını duyuran marka Alman spor otomobil devi Porsche olmuştu.

Bir diğer Alman otomotiv devi olan BMW ise şaşırtıcı bir şekilde dizel motorlardan vazgeçmeyeceğini açıkladı. Paris Otomobil Fuarı’nda Avusturyalı GoAuto’ya açıklamalar da bulunan BMW Gelişim Şefi Klaus Fröhlich, Dieselgate’e rağmen markanın dizel motor iyileştirmeleri yaptığını söyledi. Fröhlich; ”Aşağı yukarı otomotiv dünyasındaki en iyi dizel motorlar bizde. Geliştirmeler sayesinde yakaladığımız düşük emisyon değerleri, benzinli ve elektrikli ünitelerle birlikte varolmaya devam edecek. Dizeli sonlandırmayı kesinlikle düşünmüyoruz.” dedi.

Dört ve altı silindirli dizel üniteler BMW seçeneklerin de yerlerini şimdilik koruyor. Fakat buna rağmen M550d xDrive gibi modellerin güçlü ünitelerinin geleceği henüz net değil. Dört turbo desteği bulunan ve otomotiv camiasının en güçlü 6 silindirli dizeli olarak söylenen motor, Klaus Fröhlich’e göre sıkı emisyon yasaları ile mücadele de zorlanabilir. Ayrıca otomotiv sektörün de dizel seçeneği hala gündemin de bulunduranlar da güçlü dizel seçeneğine pek ilgi göstermiyor. İlgi azalması da, gelişim ve yatırım maliyetlerini sıkıntıya sokuyor ve ünitelerin varlığını da sallantıya sokuyor.

BMW Gelişim Şefi Klaus Fröhlich, yapılan röportajda markanın ileri ki aşamaların da basitleştirilmiş dizel motorlar üretebileceklerinin sinyallerini verdi. Markanın güncel 3.0 litrelik dizel üniteli motoru 1.2 ve 4 turbo desteğine sahip versiyonlar içeriyor. Şirket yöneticisi bu kademe sayılarının 2’ye indirilerek sorunun çözülebileceğinin de altını çiziyor. Markanın Amerika’da dizel model seçeneği sunma kararsızlığını da hatırlatalım. 2019 BMW X5, 2021 yılında gelecek olan plug-in hibrit seçeneğine kadar, Kuzey Amerika’da xDrive 40i ve xDrive 50i motorlar ile satılabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası