Arabanın Conta Yakması Nasıl Anlaşılır?

0

Silindir kapak contası araç motorunda önemli bir yere sahiptir. Bu conta silindir kapağı ve motor bloğu arasında bulunur ve contanın yanması ciddi masrafları da beraberinde getirir. Otomobil motorları içten yanmalı motorların ve pistonların olduğu bölgede yanmanın gerçekleşmesi için yüksek sıkıştırma basıncına ihtiyaç duyulmaktadır. Silindir kapak contası sayesinde yanma işlemi sızdırmaz bir hale getirilir, soğutma sıvısı ile motor yağının yanma odasında birleşmesini engeller. Eğer silindir kapak contası da kaçak varsa motor arızaları meydana gelir ve ciddi çekiş kayıpları yaşanır. Silindir kapak contasının yanık olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Conta Yakan Araba Belirtileri

  • Motor hararet göstergesi sürekli kontrol edilmeli ve hararetin sürekli yükselmesi gibi durumda conta yanmış olabilir.
  • Motor soğutma suyu belirli periyotlarda kontrol edilmeli. Eğer şu eksiltme problemi yaşanıyorsa soğutma suyu ve motor yağı birbirine karışıyor olabilir ve bu durum conta yanığının habercisi olabilir.
  • Motor yağını kontrol ettiğimiz yağ çubuğunda köpürme ve varsa yine soğutma sıvısı ve yağ karışmış olabilir.
  • Egzoz dumanının beyaz olması ve aynı zamanda su damlacıkları olması durumu da conta yanığına işaret edebilir. Bahsetmiş olduğumuz durumların tamamı aracınızda görülüyorsa contada problem vardır. Yani tek bir maddenin olması conta yakmış anlamını taşımamaktadır.
  • Aracın contası yanmış durumda hala kullanılmaya devam ediliyorsa; motor yataklarında, subablarda, iticilerde, piston ve segmanlarda ciddi problemlere yol açabilir.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası