Donald Trump ve General Motors Arasında Gerginlik

0

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD’li otomotiv üreticisi General Motors’a saldırmaya devam ediyor. Bunun en büyük nedeni de otomotiv devinin Amerika’daki yeni planları için 15.000 kişiyi işten çıkarması. Geçtiğimiz aylar da merkezi Amerika’da bulunan General Motors, yeni yol haritası hakkında bilgiler vermişti. Marka önümüzdeki süreçte tüm yatırımlarını otonom sürüş teknolojilerine ve elektrikli modellere yönlendireceğini duyurmuştu. Görünüşe göre Beyaz Saray yetkilileri ve Donald Trump markanın vermiş olduğu bu karardan oldukça rahatsız olmuş. Fox News Channel kanalına açıklamalar da bulunan Başkan Donald Trump, General Motors markasının yeni planları dahilinde gerçekleştireceği elektrik otomobil yatırımlarının başarısız olacağını belirtti.

Büyük Bir Hata

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Donald Trump; ”Otomotiv üreticisi General Motors’un yeni kararı ile birlikte tüm çalışma modeli değişti. Marka tamamen elektrikli modellere yönelecek. Ama bu planları işe yaramayacak. Elektrikli modelleri ürün gamının belli bir kısımın da bulundurmak doğru bir karar fakat, tamamen elektrikli modellere focuslanmak büyük bir hata olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

General Motors’un Amerika’da bulunan fabrikalarındaki işten çıkartmalar ve fabrika üretimi durdurma planları hakkında da rahatsızlıklarını dile getiren Donald Trump; ”Noel’den hemen önce markanın Ohio ve Michigan’da yer alan fabrikaları kapatacağını duyurması kabul edilebilir değil.” dedi. Markanın Meksika ve Kanada ile de yaptığı açıklamalar ateş püsküren Başkan; ”General Motors’un yaptığı anlaşmaları saçma buluyorum. O ülkeler de markaya iyi davranmayacaklar.” açıklamalarında bulundu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası