Fiat Mini Otomobil Pazarından Çekiliyor

0

İtalyan otomobil şirketi Fiat mini otomobil pazarından çekiliyor ve bu konuda hazırlıklar başlamak üzere. Fiat, Avrupa pazarında mini araç segmentinde çok açık ara önde olmasına rağmen bu kararı aldı. Alınan bu kararının sebebi ise yasal düzenlemeler yüzünden üretimin oldukça maliyetli bir hal alması. İtalyan dev Fiat, mini arabalardaki başarısı sayesinde bu kadar önemli bir marka haline geldi. Şirketin bu segmentin hâkimi durumunda. Özellikle Avrupa’da ise bu alanda Fiat’ın rakibi yok.

Maliyetler Arttı

Son gelinen noktada güvenlik düzenlemeleri ve sıkılaşan emisyon sebebiyle mini otomobil üretimi aşırı maliyetli bir duruma gelmiş bulunuyor. Fiat’da bu nedenle bir üst segmente yönelerek bu sınıfta yer alan araçları üretme kararı aldı.

Fiat Chrysler Automobiles’de patron koltuğunda oturan Mike Manley, “Çok yakın bir zamanda, daha yüksek hacime ve marja sahip segmentlere yöneldiğimizi görebilirsiniz. Bu da mini otomobil sınıfından uzaklaşmamız demek oluyor.” şeklinde bir açıklama yaparken, bu konuda tarih vermedi ancak gelen haberler bu geçişin 2024 yılında olacağı doğrultusunda.

Fiat’ın bu sınıfta bulunan iki modeli Panda ve 500 gayet iyi satış rakamlarını yakalıyor. İtalyan şirketin bu iki modelindeki satış rakamları, Fiat’ın tüm satışı içinde önemli bir yere sahip bulunuyor. Şu anda yeni nesil 500’ler için hazırlık yapan ve elektrikli üretime odaklanan Fiat, Panda modellerde ise tam kararını vermiş durumda değil.

Yeni nesil olarak gelecek 500 serisi 2020 yılı içinde Cenevre Otomobil Fuar faaliyetleri kapsamında tanıtılacak ve piyasaya çıkacak. 500 modeli bu şekilde sürecek olsa da Fiat, kar marjının daha çok olduğu bir üst segmentte Volkswagen Polo ve Renault Clio gibi rakipler ile mücadeleye başlayacak. Bu yeni otomobillerde benzin ve dizel yanında elektrikli modellerde yer alacak.Fiat Mini Otomobil Pazarından Çekiliyor

Elektrikli Otomobillere Geçiş

Fiat’ın bu sınıfta bulunan rakiplerinden Opel Karl ve Ford Ka+ beklenenden önce piyasadan çekildi. Volkswagen bu sınıftan elektrikli modellere odaklanabilmek için çekilmeyi planlıyor. Smart meşhur ForFour ve ForTwo modellerini elektrikli hale getirecek. Artık yeni düzenlemeler sonucu benzinli mini araba üretimi, otomobilleri zararına satmak demek olacak. Fiat’da bu kararıyla elektrikli otomobillere yönelecek gibi duruyor. Fiat Mini Otomobil Pazarından Çekiliyor haberlerinden sonra şirketin nasıl bir yol izleyeceğini ise önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası